Dan Diaconescu vrea amânarea procesului

Prezidenţiabilul Dan Diaconescu a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti amânarea judecării dosarului în care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pe timpul campaniei electorale, pe motiv că nu îşi poate desfăşura în voie campania, asemeni contracandidaților.

„Eu am cerut să fiu lăsat să îmi desfășor campania electorală, fiindcă nu mi se pare normal ca adversarii mei, domnul Ponta sau doamna Udrea, să își desfășoare campania liniștiți, iar eu să stau aici la Curtea de Apel și să nu mă pot întâlni cu mulții mei susținători”, a declarat Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, decizia nefiind definitivă. Totodată, acestuia i s-au interzis diverse drepturi, printre care se numără şi acela de a fi ales într-o funcţie publică, timp de trei ani dupa executarea pedepsei cu închisoarea.

Deşi magistraţii nu au fost de acord, Diaconescu a obţinut amânarea judecării dosarului până la data de 31 octombrie, la cererea celorlalţi doi inculpaţi din dosar, Doru Pârv şi Mitruş Ghezea, pe motiv că nu şi-au angajat până în momentul de faţă avocaţi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: