Skip to content
Politică

Dan Dungaciu indică principalul motiv pentru atentatul terorist de la ambasada României din Kabul: Trebuia să fie un semnal de alarmă pentru cei de acolo!

Analistul politic Dan Dungaciu consideră că principala cauza pentru atentatul de la Kabul este retragerea personalului militar, lucrul acesta impulsionându-i pe talibani să acționeze. Totodată atentatul ar putea crea o situație de securitate atât pentru corpul diplomatic românesc, cât și pentru noi, ca țară.

„Atentatul pentru că ar putea avea o relevanţă dacă poate fi legat de negocierile recente pe care americanii le-au dus cu talibanii în special pentru identificarea unei posibile soluţii de stabilizare a situaţiei în Afganistan.

Imaginaţi-vă că o unitate militară începe retragerea, la un moment dat pleacă trei sferturi de personal, mai rămâne puţin personal la bază pentru a asigura logistica, în momentul ăla unitatea respectivă devine vulnerabilă. Şi talibanii ştiu foarte bine asta. Trebuia să fie un semnal de alarmă şi de avertizare pentru cei care sunt acolo.

Faptul că ambasada noastră a fost ținta unor atentatori ar putea crea o situaţie de securitate aparte atât pentru corpul diplomatic, cât şi pentru noi, ca ţară”, a precizat pentru PSNews.ro analistul.

Un român şi-a pierdut viaţa iar un altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist îndreptat împotriva ambasadei României din Kabul, capitala Afganistanului.

Potrivit Ministerului de Externe, bărbatul ucis în atac avea 43 de ani şi era membru al echipei de securitate a ambasadei. Şefa diplomaţiei de la Bucureşti, Ramona Mănescu, a spus că atacul a vizat ambasada României, alături de alte misiuni diplomatice, aflate în acelaşi complex. Bărbatul care a fost rănit grav urmează să fie transportat la un spital din Europa.

Numărul celor care au murit în urma atacului se ridică la 16, iar alte 119 persoane au fost rănite de explozia unui camion capcană şi a focurilor de armă ale atacatorilor. Ţinta atentatului a fost aşa-zisa Zonă Verde din capitala afgană, acolo unde locuiesc cetăţenii străini, cartier care este păzit de armată şi este înconjurat de un zid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *