Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dan Matei Agathon, radiografie tranșantă a scenei politice: 40% dintre politicieni și-au schimbat peste noapte partidul

psnews.ro

Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului de două ori, în perioada 1992 – 1996 și 2000- 2003, a fost invitat în studioul Puterea Știrilor.

Ex-ministrul a atras atenția asupra unei mari probleme cu care se confruntă scena politica românească în ultima perioadă: migrația politicienilor de la un partid la altul. Agathon este de părere că nu poți trece de un partid la altul dacă ai idei clar stabilite, altfel „înseamnă că fugi după o funcție, ești mercenar”.

„În România se face o politică dâmbovițeană cu inflexiuni bizantine. Se fac și se desfac peste noapte alianțe. Sunt politicieni care au trecut prin toate partidele(…) Cred că 40% dintre politicieni și-au schimbat peste noapte partidul. Dacă ai intrat într-un partid înseamnă că ai crezut în ceva, într-o doctrină. Dacă știi că acesta este partidul în care îți regăsești nu numai prietenii, dar și ideile, rămâi acolo. Dacă nu, înseamnă că fugi după o funcție, ești mercenar.”, a declarat fostul ministru la Puterea Știrilor.

Amintim că recent, pe fondul problemelor cu care se confruntă social-demcorații, 4atru parlamentari PSD au demisionat din partid și au trecut la Pro România, formațiune politică la conducerea căreia este Victor Ponta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *