Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, mesaj fără înconjur: societatea românească, blocată de 3 ani într-o dezbatere fără sfârșit pe o temă

Excelența Sa, Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra a fost invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”  în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre starea actuală a scenei politice românești.

Concret, întrebat cum ar caracteriza actuala clasă politică, ambasadorul României la Londra a replicat:

”Eu am părăsit zona politică și am intrat în zona diplomatică, și atunci am să încerc să mă exprim cu diplomație și cu delicatețe și cu distanța care îmi este impusă de statutul meu diplomatic. Asta nu înseamnă că în calitate de analist politic și fost politician nu am neapărat și opinii mai tranșante. Eu aș spune că sunt câteva lucruri care se observă mai proeminent, ceea ce mă și îngrijorează, vă spun sincer. O profundă divizare a mediului politic și această divizare începe să se ducă în adândul societății, să afecteze și relațiile sociale, dintre oameni. E un fel de dialog absurd al surzilor. Nimeni nu mai discută cu nimeni. Există doar propagandă, de o parte sau de alta, în care argumentele nu mai conduc la soluții raționale, cu atât mai puțin la soluții consensuale.

Pănă la urmă, o societate e greu de gestionat în condițiile unei asemenea divizări.

Al doilea element care mi se pare destul de complicat este că societatea românească stă blocată  de 3 ani de zile într-o dezbatere fără sfârșit pe o temă, ignorând practic ceea ce înseamnă dezvoltare economică, socială. Noi vorbim la nesfârșit despre justiție, Parchete, servicii, despre statul paralel, legea amnistiei și grațierii”, a declarat Dan Mihalache la Puterea Știrilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *