Skip to content
Politică

Dan Mihalache, despre ieșirea Marii Britanii din UE: „Cetățenii români care locuiesc…”

La 20 iulie 2016, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache a participat la o audiere organizată de Comisia pentru afaceri interne din Camera Comunelor.

Audierea a avut loc în contextul investigaţiei demarate de această Comisie pe tema implicaţiilor ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Ambasadorul României a reiterat faptul că, în contextul ieşirii Regatului Unit din UE, statutul românilor aflaţi în această ţară va reprezenta o temă prioritară pentru partea română. A semnalat că cetăţenii români care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie sunt îngrijoraţi de dezbaterea britanică privind menţinerea, pe termen mediu şi lung, a drepturilor actuale ale cetăţenilor europeni, subliniind că aceştia au nevoie nu doar de mesaje de reasigurare, ci de certitudini.

A exprimat, totodată, opoziţia faţă de ideea aplicării unui tratament discriminatoriu cetăţenilor români, în funcţie de data la care aceştia au sosit în Marea Britanie.

În acelaşi timp, ambasadorul Dan Mihalache a precizat că, deşi România regretă decizia din 23 iunie a poporului britanic, relaţia româno-britanică va rămâne solidă şi actualul nivel al cooperării politice, economice şi militare va fi menţinut.

Pentru detalii suplimentare despre audiere şi pentru vizualizarea înregistrării evenimentului, poate fi accesat link-ul http://www.parliament.uk/business/committees/committees-a-z/commons-select/home-affairs-committee/news-parliament-2015/160718-brexit-evidence/.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *