Skip to content
Politică

Dan Mihalache la PSnews VIDEO: culise, istorii recente și subterane ale politicii

www.romaniajournal.ro

Redacția PSnews.ro deschide un nou sezon al interviurilor video – de data aceasta, într-un nou format.

Concret, interviul va fi împărțit în două calupuri. Prima parte se concentrează pe proiectul invitatului și enunță principalele întrebări ale căror răspunsuri sunt așteptate de opinia publică. Al doilea calup constituie o radiografie la minut și este format din cinci întrebări-fuger, totalizând cinci minute (alături de răspunsuri).

Prumul invitat din acest sezon este Excelența Sa Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra.

Diplomatul a fost şeful Cancelariei preşedintelui Klaus Iohannis, fiind cooptat în echipa acestuia odată cu preluarea mandatului de la Cotroceni.

În 1994, Mihalache a obținut licența în Drept din partea facultății de Drept, Universitatea București, aceasta fiind urmată, în 1998, de o diplomă de studii post-universitare, din partea Colegiului Național de Apărare.

În martie 2008, Dan Mihalache a devenit doctor în științe politice (specializarea relații internaționale), cu teza „Conceptul de Europa Centrală după 1989”, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

De asemenea, Mihalache a lucrat ca: reporter la ziarul Azi (1991-1993); publicist comentator la săptămânalul „Timpul — 7 zile” (1993); Expert guvernamental / Consilier al Ministrului pentru Relația cu Parlamentul (1994-1997); Șef al Departamentului de Analiză politică în cadrul Alianței pentru România (1997-2000); consilier al prim-ministrului (2001-2004); observator în Parlamentul European (iunie 2006 — ianuarie 2007); europarlamentar (1 ianuarie 2007 — 10 decembrie 2007).

În legislatura 2004-2008, Dan Mihalache a activat ca deputat de Maramureș, făcând parte din Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

În 2009, politicianul a fost directorul de comunicare și strategie în campania electorală a lui Crin Antonescu.

Invitatul prezentei ediții a interviurilor video PSnews.ro a mai ocupat funcțiile de: director DIB MEDIA CONSULTANCY (din 2010); cadru didactic asociat la Facultatea de Științe Politice din Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”; lector universitar în aceeași universitate (din 2011).

Între mai 2012 și noiembrie 2012, politicianul a fost Secretar General al Guvernului României. În perioada 2001-2009, el a fost membru PSD, unde a deținut funcțiile de vicepreședinte al departamentului de politică externă, secretar executiv pentru analiză politică și membru al Biroului Executiv Central.

Nu în ultimul rând, în 2009, Dan Mihalache s-a înscris în PNL. Doi ani mai târziu, în mai 2011, el a devenit Secretar General Adjunct și Șef al Departamentului de Analiză Politică și Comunicare al PNL. În prezent, Dan Mihalache nu mai face parte din niciun partid, conform legislației în vigoare privind corpul diplomatic și consular.

Revenim cu interviul integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *