Skip to content
Politică

Dan Mihalache lămurește zvonul despre Iohannis și Oprea

Consilierul prezidențial, Dan Mihalache, a comentat informația potrivit căreia președintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut lui Gabriel Oprea, președintele UNPR, să majoreze indemnizațiile demnitarilor.

În acest context, Mihalache a infirmat informația, declarând că nu i-a cerut un astfel de act normativ, ci că președintele doar a arătat că este normal ca demnitarii să beneficieze de o renumerație corespunzătoare importanței lor în stat.

Totodată, Mihalache a adăugat: „unele partide sunt experte în a da pe surse anumite informaţii pentru a pasa responsabilitatea”.

În același timp, acesta a mai arătat că Iohannis a fost informat de Oprea despre majorare, dar că discuţia pe această temă este mai veche şi că şi Ponta ştia de această iniţiativă, chiar premierul trimiţând Preşedinţiei, în luna martie, o propunere a grilei de salarizare, similară cu cea aprobată acum de Guvern.

Mihalache a mai afirmat că forma în care Guvernul a adoptat actul normativ „poate fi discutabilă” şi că Guvernul este cel care s-a angajat să majoreze salariile demnitarilor până la începutul verii, discuţiile cu Preşedinţia fiind doar informale deoarece decizia politică aparţine Guvernului şi Parlamentului. El a conchis însă că este bine ca partidele să nu perpetueze în populism şi demagogie şi să susţină că demnitarii trebuie să aibă salarii mici şi să vină la serviciu cu bicicleta, informează evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *