Dan Motreanu: Creşterea alocaţiilor pentru copii rămâne o prioritate a PNL

Sursă foto: media.pnl.ro
Sursă foto: media.pnl.ro

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu afirmă, marţi, majorarea alocaţiilor pentru copii rămâne o prioritate a PNL. El reaminteşte că alocaţiile sunt majorare din această lună cu 13,8%, măsură de care vor beneficia 3,8 milioane de copii şi adolescenţi.

”Alocaţiile de stat pentru copii cresc din această lună cu 13,8%, potrivit deciziei luate de coaliţia de guvernare. De această măsură vor beneficia 3,6 milioane de copii şi adolescenţi. Creşterea alocaţiilor pentru copii rămâne o prioritate a PNL, asumată prin programul de guvernare. Alocaţiile de stat pentru copii au astăzi o valoare dublă faţă de momentul în care PNL a intrat la guvernare în 2019”, a scris, marţi, pe Facebook, Dan Motreanu.

Prim-vicepreşedintele PNL afirmă că, imediat ce a ajuns la guvernare, PNL a promovat o lege prin care alocaţiile sunt indexate anual cu rata inflaţiei.

”De asemenea, alocaţiile au crescut cu 20% la 1 ianuarie 2021. Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă a majorat în două rânduri alocaţiile de stat pentru copii. La 1 ianuarie 2022, alocaţiile pentru copiii cu vârste între doi şi 18 ani au fost majorate cu 13,5%, iar alocaţiile pentru copiii sub doi ani şi copiii cu dizabilităţi au fost majorate cu 40%. La 1 februarie 2023, toate alocaţiile pentru copii au fost indexate cu 5%”, a precizat Motreanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: