Skip to content
Politică

Dan Motreanu, pe lista PNL la europarlamentare: Mă preocupă proiectele pentru dezvoltarea rurală a satului românesc

Inquam Photos / Octav Ganea

Ultimul summit al Partidului Popular European de la București a lăsat impresii puternice și semnale pozitive cu privire la planurile Partidului Național Liberal pentru europarlamentare și politicile pro-europene pe care liberalii vor continua să le promoveze la Bruxelles.

Dan Motreanu, fostul ministru al agriculturii în Guvernul Tăriceanu și actual deputat al PNL, aflat pe al șaptelea loc în lista pentru Parlamentul European din partea liberalilor, contactat de PSNews, a oferit câteva impresii și a explicat semnificația mesajului politic transmis de către partidul său la summit-ul de sâmbătă:

Evenimentul a avut mai multe mesaje, iar cel mai important a fost acela că Partidul Național Liberal este un partid unit și un partid puternic. Al doilea, că Partidul Național Liberal este singurul partid care contează la nivel european astăzi dintre partidele românești și s-a văzut că evenimentul era organizat sub egita PPE, cel mai mare partid din Europa, cel care a condus și va conduce Europa în continuare și PNL este singurul care poate influența politicile europene în următoarea perioadă. Al treilea punct forte al evenimentului a arătat echipa extraordinară a PNL din administrația publică locală, performanțele lor, modelul lor de dezvoltare al comunităților și succesul lor pe care ni-l dorim să fie transpus la nivelul celor mai multe comunități din România.

Al patrulea punct este parteneriatul dintre PNL și președintele României Klaus Iohannis, un politician cu un foarte mare grad de încredere în Uniunea Europeană.” a spus el.

 Aveți în plan să vă implicați în anumite comisii din anumite domenii odată ajuns la Bruxelles?

Da, eu doresc foarte mult să intru în Comisia pentru Dezvoltare Regională și mă preocupă proiectele pentru dezvoltarea rurală a satului românesc. Îmi doresc, de asemenea, să activez în Comisia pentru dezvoltarea zonei Dunării ca România să acceseze fondurile care sunt destinate zonelor dunărene, pentru că sunt fonduri speciale și care n-au fost accesate, din păcate.” a mai spus deputatul.

Rareș Bogdan este un membru nou în partid, nu știe cum funcționează. Eu sunt un membru vechi în partid, respect forurile interioare ale partidului. Evident că România așteaptă un proiect anti-PSD, un proiect care să ducă la schimbarea Guvernului și să aducă în fruntea României un guvern democratic, care are deschidere europeană, care să fie un partener solid al Europei și un guvern care își dorește mai multă Europă, nu mai puțină, cum dorește PSD-ul. 

În aceste condiții, rezultatele de la europarlamentare vor fi importante în ceea ce privește posibilele alianțe sau chiar coaliții mai mari. Cert este că cei care nu doresc ca PSD să câștige alegerile în România au în acest moment ca singură alternativă Partidul Național Liberal, singurul care poate să bată în aceste alegeri europarlamentare Partidul Social Democrat. 

Cât despre opinia lui Rareș, va fi o discuție ce vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European, va fi o discuție politică care va trebuie să acopere toate nivelurile din partid și va fi o discuție binevenită care va trebui să fie și o decizie a forurilor competente ale partidului.” a încheiat candidatul liberal Dan Motreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *