Skip to content
Europa

Dan Motreanu (PE): Până în anul 2027, punem capăt creșterii animalelor în cuști

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a afirmat că 1,4 milioane de europeni au votat o iniţiativă în urma căreia PE a votat rezoluţia Să punem capăt erei cuştii” pentru animale.

Am dat curs inițiativei cetățenești semnată de peste 1,4 milioane de europeni și am votat astăzi în Parlamentul European rezoluția intitulată <Să punem capăt erei cuștii> (<End the cage age>). Astfel, solicităm Comisiei Europene o propunere legislativă care să includă eliminarea treptată a utilizării cuștilor în creșterea animalelor în UE până în 2027, precum cuștile pentru: găini ouătoare , pui de carne, prepelițe, rațe, gâște și iepuri, precum și eliminarea boxelor individuale pentru porci și pentru viței”, a afirmat Motreanu.

El a precizat că fermierii vor beneficia de un sprijin financiar în acest sens.

Am solicitat Comisiei să prevadă un sprijin financiar adecvat fermierilor vizați de noile măsuri, în special prin fondurile din Politica Agricolă Comună (PAC) și totodată să furnizeze fermierilor orientări și să faciliteze schimburi de bune practici pentru a asigura tranziția lină către sistemele alternative. În plus, am evidențiat nevoia tranziției către lanțuri de aprovizionare mai scurte în domeniul alimentației animalelor și a oamenilor, care să se bazeze pe culturi proteice produse la nivel local sau regional.

Conform sondajelor Eurobarometru, 82 % din cetățenii europeni consideră că UE trebuie să se apere bunăstarea animalelor de fermă mult mai mult decât o face în prezent.”, a completat Motreanu.

EPP PPE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *