Skip to content
Politică

Dan Nica face precizări privind implicarea în dosarul Microsoft

Fostul ministru Dan Nica a făcut câteva precizări cu privire la informațiile apărute în comunicatul DNA. Nica este acuzat în dosarul Microsoft, DNA cerând urmărirea penală pe numele acestuia.

„In legatura cu informatiile aparute ieri in comunicatul DNA vreau sa fac urmatoarele precizari:

1. Contractul din aprilie 2004 nu a fost incheiat de ministerul pe care l-am condus; singura responsabilitate a fost aceea de a centraliza solicitarile venite din partea institutiilor publice beneficiare si de a le gestiona din punct de vedere tehnic, numeric si nicidecum din punct de vedere al pretului.

2. Societati offshore nu am detinut si nu detin nici direct nici indirect.

3. Nu am cerut si nu am conditionat primirea de bani sau alte foloase din partea nimanui.

4. Nu am avut nicio legatura cu intermediarii acestor contracte, fiind de notorietate adversitatea mea fata de acestia din 2000 si pana in prezent. Nu am crezut si nu cred in necesitatea existentei intermediarilor in relatia cu un monopol.

5. Nu cunosc detalii referitoare la actul aditional din noiembrie 2004, deoarece am plecat din Guvern in iulie 2004 si nu am mai avut acces la informatii. 6. Eu am oprit procesul de inchiriere al acestor licente in 2012 pentru ca am considerat incorecta plata in continuare dupa 9 ani a chiriei pentru produse depasite tehnic; stiu ca destui au fost suparati din cauza acestei decizii. aparitia comunicatului acestei institutii, dar sper sa fiu chemat cat mai curand pentru a putea aduce toate clarificarile in vederea aflarii adevarului.

6. Eu am oprit procesul de inchiriere al acestor licente in 2012 pentru ca am considerat incorecta plata in continuare dupa 9 ani a chiriei pentru produse depasite tehnic; stiu ca destui au fost suparati din cauza acestei decizii.

Regret ca nu am avut posibilitatea de a da informatiile necesare la DNA inainte de aparitia comunicatului acestei institutii, dar sper sa fiu chemat cat mai curand pentru a putea aduce toate clarificarile in vederea aflarii adevarului”, se arată în comunicatul lui Nica.

Direcția Națională Anticorupție cere Parlamentului încuviințarea urmăririi penale pe numele a nouă miniștri în dosarul Microsoft. Printre aceștia se numără Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu și Dan Nica.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al P.I.C.C.J, solicitări în vederea sesizării preşedintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de cei nouă foşti miniştri.

Dan Nica , prezent membru al Parlamentului European, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în perioada 2000 – iulie 2004, este acuzat de  de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani

3 comentarii la “Dan Nica face precizări privind implicarea în dosarul Microsoft

 1. DNA a aratat ca lucreaza dupa urech si la comanda politica.
  Daca DNA spune ca s-a inceput urmarirea penal IN REM – pentru că toate condiţiile legale referitoare la declanşarea urmăririi sînt legate exclusiv de fapta penală.
  Si mai spune Dna ca are suspiciuni ca ar fi vinovati, dar cere sa fie urmariti penal faptuitorii
  Adica suspiciunile sunt probe admise de instanta?
  Dosarul este o facatura, Rares Bogdan anunta la Realitataea ca urmeaza sa fie inculpat si Tariceanu,
  Oare au murit toti cei care se pricep la dret si nu are cine sa le dea peate bot astora de la DNA?

 2. Mai Karina,poate nu e clar: se cunosc sumele cu care Microsoft a vandut licentele unor intermediari si sumele cu care le-a cumparat statul roman. Se cunoaste si unde s-a dus diferenta de bani, desi nu a plecat la vedere ci prin firme offshore! Singura „surpriza” a fost ca lucrurile nu au fost lasate asa, si ca „s-au dezgropat mortii” ! „Baietii”au si cheltuit/investit banii castigati cu „truda” !
  De fapt ,ar trebui explicat la „prostime” ca asta inseamna „politica” si acestia sunt „politicieni” !
  Politica „Damboviteana” = trafic de influenta + deturnare de bani + spalare de bani = crima organizata

  1. Din ce a dat DNA rezulta ce am scris eu. De unde stiti dvs ce este in dosar?
   Apelativul „mai” si stilul de exprimare spun multe despre dvs.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *