Skip to content
Politică

Dan Nica – pesedistul căruia DNA îi greșește mereu dosarele – a fost reales pe viață la șefia PSD Galați

cotidianul.ro

Dan Nica s-a agățat cu dinții, de vreo 20 de ani, de șefia Organizației Județene a PSD Galați. De când l-a înlăturat de la conducerea filialei pe ”emanatul” Revoluției Ilie Plătică Vidovici, Nica n-a pierdut nicio ocazie să radă tot ce îi permiteau influența sa de baron local sau funcțiile de ministru deținute, scrie nepasadegalato.ro. Astfel, de la inginerul pârlit de Telefoane (PTTR), care rânjea pe sub mustața de răzeș atunci când se gândea cât de apărat e de stelele ascunse ale Secu, Dan Nica, realesul de ieri al pesediștilor, s-a îmbogățit pe seama gălățenilor de nu mai poate ține socoteala caselor și banilor în declarațiile de avere.

A început seria tunurilor, prin 2001, cu o vilă aflată pe faleza superioară a Dunării (foto 2) și cu crama din curtea părintească de la Panciu, ambele făcute cadou de firma de construcții Vega 93, a lui Corneliu Istrate. Imediat, constructorul, care avea nevoie de debușeu pe piața județului Vrancea, la Marean Oprișan acasă, a fost cadorisit acolo cu contracte de asfaltare. Interesant este faptul că DNA Galați a deschis un dosar în legătură cu vila, dar s-a oprit la prima filă. Aprigii procurori n-au putut să constate, din acte, că primul ”cumpărător” al vilei este chiar familia socrilor pesedistului Nica. Așa că a rămas cu vila pe care a trecut-o, pe rând, pe numele finului Nicolai Boghici, pentru ca apoi s-o înregistreze pe numele unui tânăr pesedist adus din Galați ca funcționar la București, în primul său mandat de ministru al Comunicațiilor.

Tot prin acest amărât, postat într-un apartament din cartierul bucureștean Drumul Taberii, acolo unde nici chiria nu și-o permitea, prin 2003, ministrul Nica a cumpărat un teren pe Valea Prahovei pentru un centru de perfecționare al ministerului. Din afacerea cu terenul, și-a tras vreo 400.000 de euro de la bugetul de stat. DNA s-a sesizat și în legătură cu acest tun, dar un dosar n-a apărut nici până în zilele noastre. Cu crama din curtea părintească, Dan Nica joacă un fel de alba-neagra: ba o trece, ba o scoate din declarația de avere fără ca ANI să se sesizeze.

Puteți citi articolul integral aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *