Skip to content
Politică

Dan Shomon, întâlnire cu deputatul PNL Costel Barbu. Ce a declarat fostul șef de campanie al lui Barack Obama

PS News

Omul de afaceri american Dan Shomon, fost consilier și director politic al președintelui Barack Obama, a avut vineri o întâlnire cu deputatul PNL de Teleorman, Costel Barbu, în cadrul căreia s-au stabilit direcții de cooperare și dezvoltare pentru județ.

Într-un interviu exclusiv pentru PS News, Dan Shomon a susținut că discuțiile s-au bazat în special pe dezvoltarea infrastructurii și crearea de locuri de muncă pentru județul Teleorman, precum și pe investiția în tehnologie, pe care o consideră ca fiind extrem de importantă.

„Sunt foarte încântat să văd că domnul Costel Barbu vrea să dezvolte o relație puternică cu SUA și o vede ca pe o opțiune foarte valoroasă. 

Eu cred că România este o țară foarte educată și obișnuită cu folosirea tehnologiei. Cred că investiția în tehnologie este foarte importantă, pentru că joburile de viitor sunt în tehnologie. Cred, de asemenea, că viitorul are legătură cu mașinile electrice, electricitatea în principiu, stațiile de încărcare, de exemplu energia verde. 

Am discutat cu Costel Barbu despre posibilitatea unui parteneriat SUA – Teleorman și o să lucram la asta în viitor. Posibil să fie nu numai un parteneriat de afaceri, cât și unul guvernamental. Într-o afacere bună aduci parteneriate, companii, din SUA și România, să discute chestii apăsătoare: cum ar fi, de exemplu, infrastructura României, poduri, străzi, autostrăzi. Noi avem o expertiză mare în SUA, știm cum sa facem asta deja, vorbesc de aeroporturi și alte lucruri care țin de infrastructură. Este o oportunitate pentru toți să lucram împreună”, a declarat Dan Shomon, în exclusivitate pentru PS News.

Dan Shomon este fostul șef de campanie și director politic al fostului președinte american Barack Obama. Shomon este proprietar al Dan Shomon Inc, care reprezintă companii și organizații care fac afaceri în Illinois și în întreaga lume. Printre clienții firmei se numără companii extrem de mari precum Pfizer, Adobe, Broadcom / CA Technologies și Motorola și multe alte companii și asociații. Firma sa este specializată în strategii de relații guvernamentale, consultanță politică, relații publice și dezvoltarea afacerilor internaționale.

Shomon are relații extrem de strânse cu membrii echipei președintelui ales Joe Biden, dintre care mulți au lucrat pentru președintele Barack Obama. Fostul consilier al președintelui Barack Obama apare în noua carte a lui Obama, „A Promised Land”. În carte, Obama spune că Shomon are „energie nemărginită” și „o cunoaștere enciclopedică a politicii din Illinois”. „Dan a fost consilierul meu politic cheie, un bun prieten …”, spune Barack Obama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *