Skip to content
Politică

UPDATE Prima reacție a lui Dan Șova și ce calitate are acesta în dosar / Reacția lui Ponta /Șova, audiat la DNA. Șefia PSD negociată la schimb cu legea amnisitiei?

UPDATE 2 Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Dan Șova, a avut o primă reacție cu privire la implicarea sa în dosarul de trafic și cumpărarea de influență în care este anchetat Viorel Hrebenciuc.

 Șova a recunoscut că a avut o întrevedere cu Hrebenciuc, în urmă cu doar câteva zile, dar a precizat ferm că niciodată nu s-a văzut cu ministrul Justiei, Robert Cazanciuc, pentru a discuta despre un nou proiect al grațierii și amnistiei.

 ”Da, m-am întâlnit cu Viorel Hrebenciuc. Niciodată nu am vorbit cu domnul Cazanciuc.

Noi nu discutăm așa ceva, nu mi-am pus niciodată această problemă”, a precizat Șova referindu-se la preluarea șefiei PSD după alegerile prezidențiale.

În acest dosar, Dan Șova a primit calitatea de suspect.

UPDATE Cu privire la aceste acuzații lansate de procurorii anticorupție și prezența lui Dan Șova la sediul DNA, președintele PSD, Victor Ponta, a precizat scurt următoarele: ”Toată lumea este egală în fața legii”.

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, este în acest moment la sediul DNA.

Acesta este anchetat în ultimul dosar deschis de procurori pe numele lui Viorel Hrebenciuc, în care este acuzat de trafic și cumpărare de influență. Dan Șova se pare că i-ar fi cerut lui Viorel Hrebenciuc sprijinul pentru șefia PSD, iar la schimb, acesta din urmă, ar fi cerut adoptarea legii amnisitiei și grațierii.

Conform comunicatului DNA, ”Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o.”

Conform primelor informații, ”colegul de partid” este chiar Dan Șova, precizează Realitatea TV.

”În acelaşi context, colegul său de partid a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi, pentru a-l determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”). Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este învinuit în două dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 (vezi comunicat nr. 1246/VIII/3 din 4 septembrie 2014 şi comunicat nr. 1450/VIII/3 din 15 octombrie 2014), proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penală.

Întrucât abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 era un demers controversat, cei doi au concluzionat că acesta nu poate fi realizat printr-o propunere legislativă a unui parlamentar, ci printr-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei.

În acest context, colegul de partid al lui Viorel Hrebenciuc a promis că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

În schimb, Hrebenciuc Viorel i-a promis colegului său de partid că va convinge mai mulţi membri au partidului, aflaţi în sfera sa de influenţă, să îl susţină”, se mai arată în comunicatul DNA.

3 comentarii la “UPDATE Prima reacție a lui Dan Șova și ce calitate are acesta în dosar / Reacția lui Ponta /Șova, audiat la DNA. Șefia PSD negociată la schimb cu legea amnisitiei?

  1. Sa fiu in locul lui Ponta i-as exclude din partid pe amandoi. Ii aduc prejudicii de imagine. Daca i-ar exclude pe ei si inca vreo 10-15, sigur ar iesi presedinte. Oricum sunt convins ca dupa ce va iesi presedinte se leapada de toate leprele.

  2. Asa-i…si curatenie in Guvern de ce nu a facut?ca doar a iesit””” Prim Ministru? Bine ar fi sa plece odata cu leprele lui cu tot,sa ne lase…ce s-a intamplat signifiant de cand toata tara a votat Psd la guvernare ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *