Skip to content
Politică

Dan Stoenescu, despre importanța programelor educative pentru israelienii din Romania

Dan Stoenescu a subliniat importanța programelor educative pentru israelienii originari din Romania.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit marţi cu ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, Tamar Samash, context în care a subliniat importanţa lansării unor programe educative în limba română dedicate israelienilor originari din ţara noastră, participării lor la tabere în România, dar şi a intensificării schimburilor bilaterale pe linie academică, informează un comunicat al MAE, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, la această întrevedere a fost evocată dinamica pozitivă a relaţiilor dintre România şi Statul Israel, atât la nivel politic, cât şi în domenii sectoriale.

De asemenea, ambele părţi şi-au arătat dorinţa de a acţiona în sprijinul parcursului ascendent al cooperării bilaterale, cu precădere pe teme care privesc politicile pentru diaspora, educaţia şi cultura.

În comunicatul MAE se arată că întâlnirea a reprezentat un bun prilej pentru schimbul de experienţă în materie de bune practici privind diaspora, fiind punctate posibilităţile de colaborare între cele două state în vederea dezvoltării strategiilor pentru comunităţile din afara graniţelor. În acest sens, au fost trecute în revistă programele implementate de autorităţile israeliene menite să sprijine legăturile diasporei cu Israelul, precum şi modalităţile de valorificare a prezenţei acesteia în ţările de reşedinţă.

„Diaspora evreiască are o dimensiune şi o experienţă istorică importantă, fiind un exemplu în ceea ce priveşte auto-organizarea. Din acest punct de vedere, ministrul delegat a arătat utilitatea unui schimb de experienţă între mediul asociativ evreiesc şi cel românesc de peste hotare„, se precizează în comunicat.

La finalul întâlnirii, ambele părţi şi-au exprimat interesul pentru continuarea şi aprofundarea dialogului bilateral în toate domeniile de interes reciproc.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *