Skip to content
Politică

Dan Stoenescu, despre înființarea unui Centru de Informare al României: „Principalele domenii de activitate…”

Dan Stoenescu, despre înființarea unui Centru de Informare al României: „Principalele domenii de activitate…”.

Astfel, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat, vineri, la semnarea înţelegerii dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, privind înfiinţarea unui Centru de Informare al României.

" "

Potrivit Agerpres.ro, centrul de Informare din Bălţi va contribui semnificativ la procesul de extindere a prezenţei limbii române în regiune, fiind un vector important de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti.

„Principalele domenii de activitate ale Centrului vor fi axate pe acordarea de sprijin pentru proiecte şi programe de perfecţionare în limba română, ateliere tematice în domeniul istoriei, geografiei şi civilizaţiei româneşti, sesiuni de formare şi familiarizare cu tematici ale Uniunii Europene, dezbateri pe teme de actualitate românească şi acţiuni de promovare a României şi a culturii româneşti. Dotarea acestuia va fi realizată din bugetul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, iar accesul va fi gratuit pentru toţi cei interesaţi de activităţile desfăşurate de viitorul Centru de Informare al României din Bălţi”, se arată în comunicatul transmis de MAE

Dan Stoenescu se află, în perioada 12-14 mai în vizită de lucru în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *