Skip to content
Economie

Dan Șucu: „E un început de criză şi orice măsuri ar lua statul, criza va exista. Cât de mare va fi rece­siunea, depinde de mulţi factori”

meridianteaparty.com

Proprietarul unuia dintre cele mai mari grupuri din industria mo­bilei, Dan Șucu, a declarat că în perioada următoare vom asista la o criză cât se poate de evidentă, la falimente nu doar de afaceri mici, ci şi de businessuri mari.

„Cred că industria mobilei este la fel de afec­tată de această criză ca sec­torul turismului. Dar vor mai urma şi alte in­dus­trii. Nu există un antidot cunoscut la lipsa de interes a clientului. Noi suntem în piaţă pentru clienţi. În clipa în care clientul este puţin sau deloc interesat de produsul tău sunt foarte puţine variante prin care să te protejezi”, spune Dan Şucu și crede că anul acesta va fi mai dificil decât în 2009, conform Ziarul Financiar.

Dan Şucu adaugă faptul că problema este cu atât mai accen­tuată cu cât nu doar pe plan local nu pot funcţiona magazinele, ci şi în alte ţări din Europa, unde mare parte din produsele locale ajung şi care ar fi putut fi şi o alternativă pentru alte companii.

„În clipa în care vom redeschide magazinele ne vom întâlni cu vânzări la jumătate faţă de cele pe care le-am avut cu un an înainte“, apreciază Dan Şucu, care conduce un grup cu afaceri de peste 200 de milioane de euro.

„Vom asista la o criză cât se poate de evidentă, la falimente nu doar de afaceri mici, ci şi de businessuri mari. Fiecare aveam bugete în creştere, aveam pla­nuri de investiţii, acum toate planurile sunt regândite în totalitate. Bugetele de in­ves­tiţii la toate societăţile sunt sub asediu. E un început de criză şi orice măsuri ar lua statul criza va exista. Cât de mare va fi rece­siune depinde de mulţi factori“, a mai spus antre­prenorul, care consideră că cea mai lo­vită categorie de această criză vor fi clienţii cu venituri medii şi puţin peste medie.

Pe de altă parte, Dan Şucu spune că pierderea echipelor create cu greu în mulţi ani ar fi o catastrofă mai mare decât lipsa banilor sau pierderea unei clădiri de exemplu.

„Este esenţial să ne putem păstra forţa de muncă înalt calificată. Faptul că statul ne poate ajuta într-o oarecare măsură în ceea ce priveşte plata şomajului tehnic este un pas înainte. (…) Dar cheltuiala cu salariile este foarte importantă, dar este doar una din zecile de cheltuieli cu care ne confruntăm chiar şi în momentul în care nu mai ai venituri. Şi atunci lupta noastră este de a diminua aceste cheltuieli şi de a păstra cât mai multe resurse pe care le avem pentru supravieţuire“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *