Skip to content
Politică

Dan Tapalaga vorbește despre onoarea lui Oprea: Nu mai era la ora asta vicepremier

Jurnalistul Dan Tapalaga vorbește despre onoarea generalului Oprea, care este implicat într-un scadal de plagiat. Gabriel Oprea, președintele UNPR, este acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat și că a susținut mai multe lucrări plagiate, realizate de apropiații săi, printre care Nicolae Onțanu. Potrivit jurnalistului, într-o țară din vestul Europei, Gabriel Oprea n-ar mai fi fost vicepremier.

De asemenea, Tapalaga subliniază, într-un articol pe hotnews.ro, și tăcerea din mass-media când vine vorba de Gabriel Oprea, cât și modul în care instituțiile statului încearcă să acopere greșelile liderului UNPR.

„Onoarea generalului Oprea

Investigatiile temeinice realizate de Emilia Sercan, publicate in serial de HotNews.ro, au scos la iveala, pana acum, patru plagiate. Exista probe si indicii solide ca actualul vicepremier, Gabriel Oprea, si-a luat titlul de doctor prin metoda copy paste, adica furand munca altora. In baza acestui titlu obtinut fara merit, Oprea a ajuns profesor universitar, apoi coordonator de doctorate la Academia Nationala de Informatii, adica la institutia care pregateste elita ofiterilor sau a specialistilor in probleme de securitate nationala. Din aceasta pozitie a coordonat multe alte lucrari de doctorat.

Dintre doctoranzii lui Oprea verificati de Emilia Sercan, alti trei s-au dovedit a fi plagiatori, la fel ca mentorul lor. Dintre acestia, unul ocupa o pozitie importanta in stat: Bogdan Licu, adjunctul procurorului general. Pe lista suspectilor de plagiat intra si Loredana Radu, avocata premierului Victor Ponta, cel mai cunoscut doctor al tarii. Al treila plagiat  coordonat de Oprea  poarta semnatura lui Nicolae Ontanu, primar de sector, membru de frunte al UNPR. Acest din urma doctor in stiinte militare si informatii a inceput in viata ca fierar betonist.

Toate cele patru plagiate sunt flagrante. Autorii lor au copiat pur si simplu pagini intregi din alte lucrari gasite pe internet si au incropit o teza de doctorat prezentata ca originala. Intr-o tara ca Romania, unde plagiatul, copiatul la examene si impostura academica au devenit locuri  comune, exista tendinta de a minimaliza demascarea unor noi cazuri de furt intelectual.

In orice alta tara din vest, Oprea nu mai era la aceasta ora nici vicepremier, nici coordonator de doctorate la Academia spionajului intern, nici politician cu mari ambitii politice. Demisia de onoare era singura solutie rezonabila, cum s-a intamplat de pilda cu fostul ministru german al apararii, fosta speranta a CDU. Presa vuia, opinia publica scandalizata facea imposibila mentinerea lui in pozitii atat de inalte”, a scris Tapalaga.

Citiți continuarea articolului pe hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *