Skip to content
București Știri locale

Dan Tudorache anunţă construcţia ”celui mai modern spital de urgenţă din Bucureşti”. Cât costă investiția

psnews.ro
" "

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, anunţă construcţia ”celui mai modern spital de urgenţă din Bucureşti”. Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va avea 1.015 paturi, 37 de săli de operaţie şi 60 de linii de gardă, investiţia fiind estimată la o jumătate de miliard de euro. Ofertele pentru construirea unităţii se pot depune până în 30 iulie, peste 30 de firme internaţionale au solicitat clarificări în timpul derulării procedurii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Primăria sector 1, Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 şi va fi cel mai modern spital de urgenţă din Bucureşti, o unitate medicală de categoria IA.
În incinta viitorului spital se vor reloca Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Secţia de Pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

" "

”Unitatea medicală va avea subsol, parter şi cinci etaje, 1015 paturi, 37 de săli de operaţie şi 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea şi două heliporturi care vor uşura accesul pacienţilor în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli şi laboratoare pentru cercetare şi învăţământ, iar între staţia de metrou şi spital va exista o pasarelă”, a transmis Primăria Sector 1, potrivit news.ro

“Spitalul este o necesitate pentru Bucureşti, un proiect de suflet, şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, a fost stabilit numărul de paturi. Este primul spital de stat, de o asemenea anvergură, care se va construi în ultimii 30 de ani”, a declarat, la rândul său, primarul Dan Tudorache.

Licitaţia pentru construirea Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 a demarat la sfârşitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor.

Reprezentanţii Primăriei precizează că până în prezent 30 de firme internaţionale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro.

Spitalul va deservi locuitorii Sectorului 1 şi ai Capitalei, dar şi zona de Sud a României.

“Este primul spital de stat care se va contrui de o asemenea anvergură în ultimii 30 de ani”, a mai declarat Dan Tudorache.

Spitalul va fi construit în trei ani pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte Nr. 10, Sector 1. Perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare şi execuţie este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuţia – 14 luni).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *