Skip to content
Politică Video

Dan Tudorache arată cum e avantajat PSD de votul într-un singur tur. Problema listelor electorale: Am făcut alianță… EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor PSnews.ro este deputatul Dan Tudorache, candidatul PSD-UNPR pentru Primăria Sectorului 1.

Parlamentarul a vorbit despre alegerile într-un singur tur de scrutin, pe care le consideră un avantaj pentru PSD și, implicit, pentru șansele sale.

Totodată, Dan Tudorache a comentat incidentele din Sectorul 1, cu privire la listele de semnături pentru candidați.

Mai mult, acesta vorbit despre procesul de strângere a semnăturilor, subliniind că termenul de predare a listelor a fost foarte scurt, lucru ce a putut crea probleme.

(00:06-04:00)

Dan Bucura: Bună ziua, domnule Dan Tudorache! Bine ați revenit în studioul nostru, la PSnews.

Dan Tudorache: Bine v-am regăsit.

Dan Bucura: Ultima sută de metri a campaniei electorale – mai puțin de o săptămână până la momentul la care nu veți mai putea face nimic și veți aștepta decizia electoratului din Sectorul 1.

Dan Tudorache: Așa e.

Dan Bucura: Vreau să vă întreb dacă (acum știm sigur că alegerile vor fi dintr-un singur tur) veți câștiga aceste alegeri, credeți că această victorie se va datora și acestei schimbări de reguli în ceea ce privește votul? V-ar fi fost mult mai greu dacă erau două tururi sau ați fi câștigat oricum?

Dan Tudorache: Această schimbare a intervenit în 2011, deci au trecut mulți ani de atunci de când a fost făcută de Guvernul Boc. E adevărat, pentru PSD e un avantaj, cum de altfel e un avantaj pentru primarul în funcție, nefiind cazul la Sectorul 1, eu zic că pentru mine e un mic avantaj.

Dan Bucura: În perioada de pre-campanie, când se depuneau listele electorale, a existat un incident, ca să-i spunem așa, la Sectorul 1, după aceea văd că a luat amploare și aceeași poveste a explodat și în tabăra altora – am înțeles că o parte din listele electorale ale PSD-ului depuse pentru candidature au fost luate la puricat de Poliție.
Dan Tudorache: Vă referiți la semnături.

Dan Bucura: La semnături, da.

Dan Tudorache: Din informațiile pe care le am și eu, da, au fost luate la puricat listele colegului de la liberali în urma unei plângeri la DNA a unui fost coleg de partid, din câte îmi aduc aminte.

Dan Bucura: Înțeleg că și la PSD totuși a fost un caz. A fost o știre pe care am văzut-o personal înaintea acesteia.

Dan Tudorache: Au fost verificate. Au fost verificate un număr de parcă 25 de semnături, așa a dispus președintele electoral al Sectorului 1… Biroul Electoral al Sectorului 1.

Dan Bucura: Dar de ce credeți că s-a ajuns la lucrurile acestea? Vă întreb acest lucru pentru că mie din exterior cel puțin mi se pare că a fost extrem de simplu. Câteva mii de semnături pentru un candidat la o Primărie de Sector nu este ceva imposibil de strâns real, pe bune.

Dan Tudorache: Da, dacă de exemplu acele 1000, dau 2000 câte au fost la Sectorul 1 le strângeai într-o lună de zile era floare la ureche, ca să spun așa. Eu vă spun, 2000 de semnături, când eu am 8000 de membri de partid la Sectorul 1, e… Dacă stăm să ne gândim la toate partidele, chiar și la noi… Noi am făcut alianța cu UNPR-ul cu 7,8 zile înainte de termenul limită și automat noi trebuia… Eu de exemplu am strâns semnături pentru mine prima data de pe PSD, și după aceea pe PSD plus UNPR. Deci, semnăturile strânse de mine de pe PSD nu mai aveam ce să fac cu ele. Și vă dați seama că te încurcă. Dacă noi am fi depus listele cu PSD aveam de mult semnăturile și sunt convins că la fel s-a întâmplat și la celelalte partide – au stabilit candidatul în ultimul moment, sau chestii de genul acesta – și din cauza aceasta, termenul de strângere a semnăturilor a fost foarte scurt, e vorba despre câteva zile, și asta chiar ți-a creat o anumită problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *