Skip to content
Politică

Dan Tudorache cere renumărarea voturilor la Sectorul 1. Clotilde Armand a sesizat poliţia. Dan Bucura: Caragiale ar crăpa de invidie cu așa circ

PS News

UPDATE 18.45: Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat că va face o solicitare către Biroul Electoral de Sector pentru renumărarea voturilor la Sectorul 1.

Tudorache susține că el ar fi înaintea candidatului USR-PLUS-PNL, Clotilde Armand, iar diferența dintre cei doi ar fi una foarte mică. ”Aștept ca avocații partidului să depună o cerere de renumărare a voturilor, până la ora 20.00. Eu am 200 de voturi în față, diferența este foarte mică și trebuie să vedem cine a câștigat cu adevărat: eu sau doamna Clotilde”, a spus Tudorache, la Antena 3.

Referitor la acuzațiile de fraudă lansate de Clotilde Armand, Tudorache susține că acele procese verbale erau o rezervă aflată la dispoziția partidelor politice.

UPDATE 18.10: Jurnalistul Dan Bucura, care a candidat pentru funcția de primar al Sectorului 1, reacţionează la situaţia confuză privind numărarea voturilor la scrutinul pentru această primărie: „I-a înnebunit pe toți postul de primar la Sector 1! S-a lăsat cu politie, procuratură, cătușe și acuzații de ambele părți! Imaginile sunt de acum 5 minute! Oamenii legii au sigilat clădirea în care se află Biroul Electoral de sector, Clotilde Armand dă interviuri la ușă, iar Tudorache își proclamă victoria!

Oameni buni, Caragiale ar crăpa de invidie cu așa circ. Noi cei din sectorul 1 ne vedem de ale noastre. Vă promit că raman alături de voi încă 4 ani, apoi le tragem preșul de sub picioare politicienilor!”, scrie jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Facebook/DanBucura

UPDATE 17.45: Poliția face cercetări după ce un individ din Sectorul 1, implicat în numărarea voturilor pentru primărie, a fost suprins cu peste 100 de procese verbale completate și ștampilate asupra sa. Persoana respectivă a fost dusă la audieri.

Astăzi, în jurul orei 15: 45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat , candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier , ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele in cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, îl acuză pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului. ”Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu aujutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției”, a precizat Clotilde Armand.

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției. #VăVedem

Publicată de Clotilde Armand pe Luni, 28 septembrie 2020

_______________________________________________________________________

Dan Tudorache, primarul PSD în funcție al sectorului 1 al Capitalei susține că a câștigat alegerile, deși datele exit-poll arătau o înfrângere categorică a sa în competiția cu candidata USR-PLUS, Clotilde Armand.

Tudorache a scris pe Facebook, luni dimineață, că are „200 de voturi în plus față de Clotilde Armand, după terminarea numărătorii paralele”. Conform datelor exit-poll, Tudorache ar fi obținut 36,5% din voturi, iar contracandidata sa 48%.

❗️Breaking news❗️După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand!Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!

Publicată de Dan Tudorache pe Luni, 28 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *