Skip to content
Politică

Dan Tudorache confirmă: PSD vrea alegeri parlamentare anticipate în aceeași zi cu localele

PSnews.ro

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a confirmat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că în ședința Comitetului Executiv Național de luni, majoritatea liderilor PSD și-au exprimat susținerea pentru organizarea alegerilor anticipate în aceeaşi zi cu alegerile locale.

Tudorache a declarat că nu este de acordat cu decizia conducerii PSD și că sunt mai mulți social-democrați care sunt de aceeași părere. „Asta nu mai e campanie. Nici nu mai știi ce să le explici oamenilor. Le vorbești de măsurile Guvernului sau de ceea ce face primarul? O să fie o bulversare, dar asta este”, spune edilul.

„Eu consideram că era mai bine să fie alegeri la termen pentru că depășeam perioada 1 septembrie, când urmau să fie acele măriri de pensii și salarii. Consider că se doresc alegeri anticipate ca să nu-l prindă ziua de 1 septembrie pe Guvernul actual. Eu aș prefera alegeri la termen, dar până la urmă Guvernul hotărăște.

Au fost discuții private ieri la Comitetul Executiv al PSD. Eu le-am spus că, pentru București, ar fi mai bine alegeri separate. Eu am vorbit cu conducerea partidului, nu cu colegii. Sunt mai mulți colegi în PSD care sunt de aceeași părere cu a mea. În general, noi la București am fi agreat să nu fie alegerile locale și parlamentare în aceeași zi. Asta nu mai e campanie. Nici nu mai știi ce să le explici oamenilor. Le vorbești de măsurile Guvernului sau de ceea ce face primarul? O să fie o bulversare, dar asta este.

PSD nu a luat o decizie, dar conducerea agrează ca alegerile să fie în aceeași zi. Nici nu știu ce va zice Curtea Constituțională. Nu trebuie să fie în aceeași zi alegerile. Poate să fie alegeri anticipate, dar la o diferență de timp, ca să îți poți face campanie. Eu am discutat ieri la CEX cu conducerea PSD și i-am explicat, dar a zis că vrea alegeri anticipate în aceeași timp. Mi-a spus că majoritatea doresc alegeri în aceeași zi și asta am văzut și eu ieri (nr – luni) în Comitetul Executiv. Dacă majoritatea își dorește acest lucru, vă dați seama că asta se va face”, a declarat Dan Tudorache, la Puterea Știrilor.

Surse politice au dezvălui luni pentru PSnews.ro că au fost doar doi lideri care au luat cuvântul în ședința CEx și au susținut că alegerile anticipate nu sunt în favoarea PSD. Dan Tudorache, primarul sectorului 1, și Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, le-au spus colegilor că organizarea anticipatelor în luna iunie, așa cum își dorește Ludovic Orban, va afecta rezultatul partidului.

Cei care susțin anticipatele sunt de părere că organizarea rapidă a alegerilor parlamentare, în apropierea celor locale, îi va motiva pe aleșii local să tragă pentru partid, iar astfel scorul PSD va fi unul bun.

DETALII AICI: Programul Rabla se schimbă. Ministrul Mediului, anunț de ULTIMĂ ORĂ: din acest an se aplică și pentru cumpărarea de motociclete

 

1 comentariu la “Dan Tudorache confirmă: PSD vrea alegeri parlamentare anticipate în aceeași zi cu localele

  1. Felicitări Dumitru Buzatu și Dan Tudorache pt poziția exprimată.!
    Ce păcat că alți membri CEXN nu s-au alăturat poziției celor 2!
    Sa fie oare adevărat că PSD execută comenzi din afara rândurilor sale???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *