Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dan Tudorache contestă comunicatul Biroului Electoral: E un abuz în serviciu! Șeful BES1 are afinități USR

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1, a declarat că emiterea comunicatului Biroului electoral Sector 1 în legătură cu imaginile momentului „e un abuz în serviciu” și va face o plângere penală în acest sens.

Edilul în funcție al Sectorului 1 a mai precizat că, în opinia sa, președintele Biroului Electoral Sector 1 „are afinități USR”, motiv pentru care ar fi dat câștig de cauză partidului lui Dan Barna.

„Astăzi, Biroul Electoral al Sectorului 1 a fost închis. Cum să dea un comunicat de presă când ei nu s-au întâlnit? Iar a făcut cineva ceva așa din pix. S-a trezit cineva așa de dimineață și a zis: <<Hai să scriu și eu un comunicat din BES>>. Este ilegal, e un abuz în serviciu și o să le fac plângere. O să solicit să văd exact cea a stat la baza comunicatului. Așa s-a gândit noaptea? Așa a visat președintele sau vicepreședintele? Cred că sunt presiuni aici.

Părerea mea este că președintele Biroului Electoral Sector 1 are afinități USR. Mi-a spus colega mea că se înțeleg foarte bine. Acei membri USR au fost lăsați să intre în acea cameră cu procese verbale și eu am stat la ușă să respect legea. Nu este normal. În ce țară trăim?”, a declarat Dan Tudorache la Puterea Știrilor.

Biroul electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 Municipiul Bucureşti a venit joi după-amiază cu precizări în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public şi a spus că, imaginile filmate în noaptea de 28 spre 29 septembrie apar preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR-PLUS, care în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, prezicează sursa citată.

BES 1 adaugă că activităţile desfăşurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conţinea lista cu semnăturile votanţilor, sac care a fost înmânat preşedintelui secţiei de votare. „Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către preşedintele secţiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispoziţiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a BEC”.

Șeful BES ar avea COVID

Președintele Biroului Electoral al Sectorului, Nicolae Sprîncu, 1 ar avea COVID-19, rezultat obținut în urma unui test rapid, și s-a izolat, iar documentele nu sunt semnate, în așa fel încât să poată pleca spre Biroul Electoral Municipal. Șeful BES1 și-a făcut un test rapid, în urma căruia un medic infecționist a scris că acest diagnostic trebuie să fie confirmat de un test PCR, altfel diagnosticul nu există.

Potrivit procedurii, un locţiitor va prelua atribuţiile la şefia Biroului Electoral Sector 1, iar BES 1 va cere biroului electoral municipal înlocuirea. Biroul electoral municipal va solicita o nouă desemnare la tribunal.

Dan Tudorache, la ”Puterea Știrilor”

Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Joi, 1 octombrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *