Skip to content
Politică Video

Dan Tudorache, despre lupta internă din Primăria Sectorului 1: „A fost un blocaj total!” EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor PSnews.ro este deputatul Dan Tudorache, candidatul PSD-UNPR pentru Primăria Sectorului 1.

Parlamentarul a vorbit despre „blocajul total” de la Primăria Sectorului 1, după retragerea lui Andrei Chiliman.

Astfel, Dan Tudorache a realizat o sinteză a măsurilor retrase din planurile Primăriei, descriind, totodată, lupta internă de la Sector, dintre vechii pedeliști și peneliști.

(11:30 – 14:47)

Dan Bucura: Chiar și pe fondul acesta al unor condiții atipice, am să vă rog să-mi spuneți două măsuri pe care această pseudo-administrație PSD cu un viceprimar ajuns primar interimar, le-a luat de când s-a retras, sau de când a făcut acest pas înapoi Andrei Chiliman.

Dan Tudorache: Nu pot să vă spun, adică…

Dan Bucura: Ce s-a întâmplat la Primărie?

Dan Tudorache: A fost un blocaj total.

Dan Bucura: Și nu s-a făcut nimic? Nu s-a luat … nu știu …

Dan Tudorache: De exemplu, nu s-au făcut licitații. Pentru că, vă dau un exemplu acum: la 1 iunie o să plece secretarul Primăriei (și-a anunțat demisia), arhitectul-șef al Primăriei, directorul de la juridic… multă lume pleacă în momentul de față, nu știu dacă din cauza DNA-ului… știți foarte bine că acum zece luni de zile DNA Ploiești a venit în forță și a controlat Primăria Sectorului 1 și a făcut un rechizitoriu din câte îmi aduc aminte și a pus patru persoane sub control judiciar. Mă refer la Andrei Chiliman și la alți trei consilieri ai primarului. De atunci, efectiv s-a blocat. Și eu asta v-am spus mai devreme: m-am dus, am vorbit cu liderii de la PNL și am spus: eu mă retrag voluntar, doar ca să meargă Primăria. N-au vrut, pentru că ei nu se înțelegeau. Știți foarte bine că în momentul de față sunt două tabere la Sectorul 1: vechii pedeliști și peneliștii. E o luptă internă, și vă și spun: nu au vrut la acel moment pentru că nu știau pe cine să pună primar interimar. Erau găștile din PNL și automat… cine a suferit? Au suferit cetățenii și nu era normal să se ajungă în situația asta.

Dan Bucura: E interesantă situația și o pot înțelege, dar atunci vă pun următoarea întrebare: dacă ați văzut că cei care au majoritate în Consiliu nu vor să preia acest lucru, și v-ați asumat să aveți un primar interimar…

Dan Tudorache: Nu ne-am asumat, așa…

Dan Bucura: … așa a picat. De ce nu l-ați convins pe primarul interimar să facă și el același lucru?

Dan Tudorache: Intra Primăria într-un blocaj și mai mare.

Dan Bucura: Da, dar era un blocaj pe care îl putea folosi electoratul.

Dan Tudorache: Nu am vrut. Am vrut măcar să nu fie atât de rău. Deci, era și mai rău.

Dan Bucura: S-a întâmplat acest lucru și la Primăria Capitalei. Ne amintim că după ce a fost săltat Sorin Oprescu…
Dan Tudorache: … și este bine? Nu e bine. E și mai rău. Deci, eu, dintre două rele, am preferat să accept răul cel mai mic – deci, îl țin până ei se hotărăsc să vină cu un candidat care ar fi avut majoritatea în PNL și să preia Primăria Sector 1 dar nu au vrut. Ei au vrut să folosească toată această situație în interes politic și electoral. Eu nu am vrut asta și am zis: chiar dacă am să pierd … pentru că știam că urmează să dea în mine, spunând că este un viceprimar de la PSD, dar am zis decât să sufere cetățenii, prefer să pierd unu-două procente eu ca și partid. Deci, m-am pus pe mine în dificultate, decât să pun cetățenii Sectorului 1 în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *