Skip to content
Politică

Dan Tudorache: Solicit ministrului Mediului să stopeze depozitarea deşeurilor la groapa Chiajna-Rudeni. Dacă nu se întâmplă până vineri, cer public demisia lui Costel Alexe

PSnews.ro

Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a cerut ministrului Mediului să stopeze depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni şi anume să ia măsuri pentru a-l determina pe operatorul gropii de gunoi să respecte o hotărâre executorie a instanţei.

Edilul precizează că dacă nu acţionează Costel Alexe până vineri, va solicita public demisia ministrului. La rândul său premierul Ludovic Orban a spus că e încrezător că Alexe va acţiona în acest sens, însă s-a întrebat ce treabă are Daniel Tudorache în povestea asta şi dacă e cumva „primar în Chiajna”.

Astăzi (luni – n.r.), i-am solicitat public ministrului Mediului Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, să stopeze depozitarea de deşeuri la groapa Chiajna-Rudeni!

Mai exact, i-am cerut să ia măsuri pentru a-l determina pe operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni să respecte o hotărâre executorie a instanţei, dată după mai bine de doi ani de procese şi 24 de termene.

În ciuda acestei hotărâri executorii a Tribunalului Bucureşti, din data de 14 august 2020, prin care instanţa a decis anularea Autorizaţiei Integrate de Mediu pe ultimele două suprafeţe încă funcţionale ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni – celulele 6 şi 7 –, operatorul acestei gropi de gunoi continuă să depoziteze ilegal deşeuri pe un teren situat între celulele 1-5 şi 6-7”, a scris Dan Tudorache luni pe Facebook.

Edilul de la Primăria Sectorului 1 i-a dat şi un ultimatul lui Costel Alexe.

Am precizat că aşteptăm ca până vineri, 28 august 2020, autorităţile statului cu atribuţii în protecţia mediului să stopeze depozitarea ilegală a deşeurilor la groapa Iridex şi să oprească poluarea pe care această groapă de gunoi o produce în cartierele din zona de Nord-Vest a Sectorului 1.

Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, voi cere public demisia ministrului Mediului Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Prin continuarea activităţii de depozitare a deşeurilor, în ciuda hotărârii Tribunalului Bucureşti, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni ne sfidează pe noi, ca administraţie locală, dar, mai grav, sfidează o întreagă comunitate afectată de poluarea produsă de acest depozit şi sfidează o hotărâre a instanţei”, a completat Tudorache.

Întrebat despre subiect, prim-ministrul Ludovic Orban a precizat este convins că ministrul Mediului va lua toate măsurile ce se impun în contextul în care există o decizie a instanţei.

Nu cunosc subiectul, dar sunt convins că Ministerul Mediului va lua toate măsurile care se impun în cazul unei hotărâri judecătoreşti. Mesajul meu a fost foarte clar: noi respectăm legea, contractele, hotărârile judecătoreşti care sunt stabilite de instanţă. Dar ce treabă are Tudorache în povestea asta?

Tudorache este în Chiajna? Este primar în Chiajna? Oricum se comportă ca şi cum ar fi primar în Chiajna, n-are nicio treabă cu Sectorul 1”, a afirmat luni Ludovic Orban.

În primăvara anului 2018, Primăria Sectorului 1, Poliţia Locală Sector 1, Asociaţia 21% Oxigen şi Asociaţia pentru Natură şi Protejarea Mediului au intentat un proces Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB) şi companiei Iridex, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni, solicitând anularea Autorizaţiei Integrate de Mediu emisă de APMB, document în baza căruia funcţionează depozitul de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *