Skip to content
Politică

Dan Vîlceanu: ”Această chestiune că aș folosi părinții paravan pentru afaceri nu se justifică”. Ce spune despre PSD

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat, joi, la preluarea mandatului, că nu se justifică chestiunea că ar folosi părinții paravan pentru afaceri.

În primul rând, probabil ați observat că declar toate aceste aspecte. Aș vrea să clarificăm lucrurile acestea chiar de astăzi, din această discuție, pentru că este foarte important să știe lumea care este adevărul, ce este știre falsă și ce este adevărat. Da, există o companie la care faceți referire, care este o companie a părinților mei, înființată în 1997, când eu aveam 18 ani, deci această chestiune că aș folosi părinții paravan pentru afaceri nu se justifică, la 18 ani trebuie să fii cel puțin precoce sau mai mult decât precoce să îți folosești părinții paravan pentru afaceri, dar, mă rog, în politică acuzațiile se fac și fără fundament de multe ori, asta e. Nu există niciun fel de problemă din punctul acesta de vedere, iar în ceea ce privește contractele pe care le-ați văzut acolo declarate, toate, dar absolut toate și niciodată altfel, nici măcar la companii la care eu am fost acționar, acele contracte nu au fost câștigate decât prin licitație publică, niciodată un alt mijloc de atribuire a unui contract public”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul Finanțelor spune că a avut două companii, însă le-a lichidat pe ambele când a intrat în Parlament.

Am avut două companii, pe care le-am lichidat în momentul în care am intrat în Parlament tocmai pentru a evita astfel de întrebări, pe care le aveți dumneavoastră astăzi, și cred că am făcut bine. Pe de altă parte, dacă vă uitați în declarația de avere, și scrie acest lucru, am avut acești bani tocmai din lichidarea unei companii”, a adăugat Dan Vîlceanu.

Întrebat dacă a fost la PSD și dacă este de părere că acest lucru afectează imaginea PNL, Dan Vîlceanu a răspuns: „Am văzut în această perioadă toți sfinții și îngerii din politica românească, că au sărit să critice acest lucru. Am fost într-o organizație de tineret, în urmă cu mai bine de 10 ani, lucru pe care nu l-am ascuns niciodată și, din contră, îl găsiți pe site-ul Parlamentului, al Camerei Deputaților, în CV-ul pe care l-am depus acolo. Dacă acesta este păcatul meu politic, atunci fie, îl duc așa cum e”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *