Skip to content
Politică

Dan Vîlceanu: Doar românii care au mai multe case vor plăti impozite mai mari

Inquam Photos / George Călin

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, îi linişteşte pe români. Vor plăti impozite mai mari doar cei care au mai multe case şi mai multe maşini.

Dan Vîlceanu a venit cu aceste explicaţii în contextul în care Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) prevede creşterea impozitelor pentru românii care locuiesc în marile oraşe, conform antena3.ro.

În PNRR există, din acest punct de vedere, o reformă care ţine de valoarea de impozitare. Practic, să plăteşti impozit la valoarea de piaţă a imobilului şi nu la o valoare stabilită indiferent de locaţie.

Pentru că în momentul de faţă, dacă ai un hotel în centrul Bucureştiului sau un hotel similar în Piatra Neamţ vei plăti acelaşi impozit.

Nu sunt de acord cu o impozitare mai mare la a doua-treia casă, a doua-treia maşină. Domnul Câciu (n.r. ministrul Finanţelor) a venit cu o propunere. E ok, o discutăm. Dar din punctul meu de vedere eu nu aş aplica. Sunt viziuni diferite şi e normal să fie aşa.

Nu am făcut coaliţia iubirii între PSD şi PNL în România. Este o coaliţie politică între două partide, unul de stânga, unul de dreapta. Trebuie să fie o coaliţie a stabilităţii, care trebuie să treacă România printr-o perioadă foarte complicată„, a declarat Dan Vîlceanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *