Skip to content
Politică

Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic

antena3.ro

Dan Vîlceanu, ministru al Finanțelor și un apropiat al premierului Florin Cîțu, prospăt ales președinte al PNL, a declarat sâmbătă seară că el ar prefera un guvern minoritar în locul unui guvern cu majoritate parlamentară, dar compus din partide care nu se înțeleg între ele. Vîlceanu a încercat să explice cum ar funcționa un guvern minoritar, fără să fie „ținut în brațe” de PSD.

Anterior, europarlamentarul Rareș Bogdan, un alt apropiat al lui Cîțu, declarase exact contrariul: „Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. (…) Nu cred că un guvern minoritar poate rezolva toate problemele pe care le are România”.

Noi am fost la guvernare într-o coaliție până acum și ne-am autoblocat. Se căutau tot felul de motive pentru a bloca unul pe celălalt, or în acest condiții mai bine nu ai o coaliție și încerci să guvernezi minoritar. Știu că nu sunt toți de acord cu acest punct de vedere, dar decât să stau într-o coaliție în care să nu fac absolut nimic, pentru că nu găsești măcar 2 – 3 puncte comune pe problemele mari, mai bine încerci să guvernezi minoritar și să faci ceva”, a declarat ministrul Dan Vîlceanu în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Acesta a mai respins varianta unei guvernări cu social-democraţii conduţi de Marcel Ciolacu: „Mă atrage ideea unei guvernări eficiente, cu majoritate în Parlament pe proiecte, nu mă atrage ideea unei guvernări cu PSD și nici nu se va întâmpla asta. Pot să cred că un proiect ca ”Anghel Saligny” PSD va vota și va trece și USR va vota desființarea SIIJ și va trece și acela„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *