Skip to content
Politică

Dan Voiculescu a primit aviz pozitiv pentru eliberare condiționată

hotnews.ro

Fostul politician și patron al grupului Intact, Dan Voiculescu, a primit aviz pozitiv pentru eliberare condițioată din partea comisiei de disciplină din pentenciar, cât și din partea magistraților Judecătoriei Sectorului 5.

Fostul lider al Partidului Conservator a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare cu executare, alături de Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa, fiecare cu câte o pedeapsă de 8 ani cu executare, și de fostul  ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş (7 ani de închisoare), in dosarul privatizării fostului Institut de Cercetări Alimentare.

Anul trecut, Voiculescu a depus o altă cerere similară, aceasta fiind respinsă de magistrați la începutul acestui an, anunță Mediafax.

Voiculescu speră să beneficieze de clemență în reducerea pedepsei și acordarea eliberării condiționate pe considerente de vârstă și pentru activitatea de cercetare și publicistică derulată în timpul detenției.

În această nouă încercare de a obține dreptul la eliberarea condiționată, Dan Voiculescu mai are de așteptat încă o lună, dar, chiar și ieșit din închisoare, acesta are de înfruntat iarăși instanțele e judecat, fiind învinuit în dosarul de șantaj Antena Group-RCS&RDS, dosar aflat în fază finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *