Skip to content
Politică

Dan Voiculescu, eliberat în 2016?

Despre Dan Voiculescu se vehiculează că ar fi scris 16 cărţi și patru au fost deja aprobate de comisia din pușcărie și editate: „Economia românească”, la Editura Bibliotheca, „Dezvoltarea economică durabilă” , „Omenirea, încotro?” și „Investiții străine directe, vector al dezvoltării economice”, la Editura Niculescu, potrivit jurmaliștilor de la evz.ro.

Dan Voiculescu a fost condamnat în luna august a anului trecut, la 10 ani de închisoare în dosarul ICA.  Reprezentanții Administrației Penitenciarelor au explicat că Voiculescu poate fi eliberat condiționat, pe baza bunei purtări, după ce execută o treime din pedeapsă.

„Comisia de eliberare de la Penitenciarul Rahova se întrunește la o treime din pedeapsă. Profesorul Voiculescu este în continuare demn”, a confirmat și avocatul Gheorghiță Mateuţ, pentru sursa citată mai sus.

În acest context, se pare că Dan Voiculescu ar putea fi eliberat după 40 de luni de închisoare, în jurul datei de 8 ianuarie 2018. Însă faptul că scrie cărți îl poate scoate de după gratii mai devreme. Pentru fiecare două zile de muncă la o carte, condamnatului i se scad trei zile de detenție, dar nu mai mult de o lună. Cele patru cărți scrise deja îl scot acum pe data 8 septembrie 2017.

Dacă mai scrie încă șase lucrări științifice (câștig de șase luni din pedeapsă) și mai și lucrează la atelierul de tâmplărie din penitenciar (în jur de două luni câștig din pedeapsă), Dan Voiculescu ar mai putea scădea opt luni din pedeapsă. Asta ar însemna că ar fi liber de Crăciun, în 2016, potrivit informațiilor evz.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *