Skip to content
Politică

Dan Voiculescu face un pas spre libertate. Va fi eliberat condiționat sau nu?

mediafax.ro

Marți se decide dacă omul de afaceri Dan Voiculescu va fi eliberat condiționat sau nu. Magistrații Tribunalului București vor lua decizia privind soarta acestuia, decizia fiind una definitivă.

Amintim că Voiculescu este condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Acum mai bine de o lună, pe 8 iunie, magistraţii Judecătoriei sectorului 5 au stabilit ca omul de afaceri să poată fi eliberat condiționat. În acest context, se judecă contestația formulată de procurori în legătură cu decizia luată, este relatat de News.ro. Procurorii care contestă această decizie motivează că prejudiciul care ajunge la 60 milioane euro nu a fost recuperat.

Anterior, pentru a fi stabilită eliberarea condiționată, s-a arătat că Dan Voiculescu a executat o treime din pedeapsă, depăşind limita minimă de 1.217 zile. Dintre cele 1.408 zile, 387 se consideră executate în urma muncii prestate şi în urma redactării de lucrări ştiinţifice, 11 la număr.

Avocatul lui Voiculescu a mai formulat la începutul anului o cerere pentru eliberare condiționată, însă aceasta a fost respinsă. Cu toate acestea, judecătorii i-au permis ca următoarea dată când se face solicită acest lucru să fie mai devreme cu patru luni, decât în mod normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *