Skip to content
Politică

Dan Voiculescu îl ironizează pe procurorul care l-a trimis în judecată: „Mă aşteptam de la Băsescu…”

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, îl ironizează pe procurorul care l-a trimis în judecată: „Mă aşteptam de la Băsescu…”

Într-un articol intitulat „Corectitudine” şi publicat, luni, pe blog, fostul senator (aflat, în prezent, în închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare – aşa-numita speţă „ICA” sau „Telepatia”) scrie: „Mă aşteptam de la Băsescu să aleagă pentru mine un călău adevărat, nu un găinar. Abuzul lui Emilian Eva din dosarul Telepatia nu a fost, se pare, nici primul şi nici ultimul sau act infracţional”.

Voiculescu aminteşte că Gheorghe Mencinicopschi şi Gheorghe Sin (condamnaţi în aceeaşi speţă, cu executare, respectiv cu suspendare), precum şi „mulţi alţi martori din dosar” au declarat în faţa instanţei că procurorul Eva a încercat să îi influenţeze.

În acest sens, fostul patron al trustului Intact aminteşte declaraţia martorului Valeriu Vereanu (evaluator imobiliar) de pe 28 septembrie 2011 (dosar ICCJ, vol. III, p. 89-90): „În timpul anchetei DNA, mi s-a spus «că se caută argumente în defavoarea unei persoane din acest dosar». Mi s-a spus şi numele, respectiv Dan Voiculescu”.

„Eva este autorul faimoasei şi, totodată, halucinantei acuzaţii – singura, de altfel, care mi s-a putut aduce explicit – de influenţare telepatică a celorlalte persoane din dosar. Am speranţe din ce în ce mai mari că DNA va face curăţenie, că adevărata corupţie va fi eliminată, că societatea se va însănătoşi şi vom putea reveni la normal”, conchide Dan Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *