Skip to content
Politică

Dan Voinea îi dă fiori lui Ion Iliescu: Riscă închisoarea PE VIAȚĂ!

presalibera.net

Fostul procuror militar Dan Voinea îi dă fiori ex-președintelui României Ion Iliescu, dând de înțeles că acesta riscă nici mai mult, nici mai puțin decât închisoarea PE VIAȚĂ.

Ion Iliescu, Petre Roman si Miron Cozma se numara printre cei care au fost inculpati, vineri, in Dosarul Mineriadei pentru crime impotriva umanitatii, iar fostul procuror militar Dan Voinea, care a instrumentat cazul, sustine ca o astfel de infractiune se pedepseste cu inchisoarea pe viata.

„Acuzatiile sunt corecte, solutii de neincepere a urmaririi penale s-au mai dat in istoria acestui dosar, in 1995, si apoi redeschis pe acelasi motiv. In anul 2000 de asemenea a fost redeschis si apoi inchis de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Este a treia oara cand se redeschide acest dosar pentru crime impotriva umanitatii. Victimele cazute in timpul Mineriadei sunt victime cazute sub puterea adversarului politic. (…) Pentru acest tip de infractiune se da inchisoare pe viata”, a sustinut Dan Voinea, intr-o interventie telefonica la Antena 3, conform Ziare.com.

Amintim ca procurorii militari au decis punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii, fata de fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul lider al minerilor Miron Cozma si fostul director al SRI Virgil Magureanu, printre altii, in dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *