Skip to content
Sport

Dana Nălbaru, anunț-șoc: „Am retras-o pe Sofia de la școală!”

monden.reginele.ro

Cunoscuta cântăreață Dana Nălbaru, fosta membră a trupei Hi-q, a făcut un anunț care i-a luat prin surprindere pe fani.

Astfel, Dana Nălbaru împreună cu soțul ei, Dragoș Bucur, au hotărât ca fiica lor în vârstă de 9 ani să nu mai meargă la școală, ci urmează să învețe în sistem home schooling. Dana este conştinentă că vor avea de înfruntat multe lucruri necunoscute, dar în acelaşi timp are încredere că toţi trei vor reuşi în acest demers.

Mama, tatăl şi Sofia şi-au expus punctele de vedere în acest sens, dezvăluind motivele care i-au dus la aceasta hotărâre, conform viva.ro.

„Am retras-o  pe Sofia de la școală. De tot. Am ales că ea să învețe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac și fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a luă această decizie și ne-am “facut temele” înainte de a ne aruncă spre un asemenea viitor. Am vorbit cu oameni care își educa în mod similar copiii, citim mult despre asta și ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viață, conștienți fiind că noi vom fi cei care va trebui să o ajutăm și să o susținem în tot acest proces. Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură. 

„Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună, toți trei, în această decizie și e una asumată.”

„Potențialul Sofiei a fost principalul factor în această hotărâre, precum și faptul că sistemul de învățămant actual este depășit pentru vremurile pe care le trăim”, a susținut Dana Nălbaru, potrivit B1.ro

Dragoș Bucur a povestit cum acesta a fost cel mai relaxat început de an școlar pentru Sofia. „Ieri, în prima zi de ne-școală Sofia a făcut primul curs de scenaristică, a stat 2 ore în față calculatorului făcand matematică și altă oră jumătate  invătand programare pe calculator la cursurile online Khan Academy.”

1 comentariu la “Dana Nălbaru, anunț-șoc: „Am retras-o pe Sofia de la școală!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *