Skip to content
Video

Dancă o toacă mărunt pe Firea: Vrea să interzică tot ce nu poate controla EXCLUSIV

ro100.ro

Actualul purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionel Dancă, a acordat redacției PSnews un interviu video în exclusivitate, în cadrul căruia a vorbit și despre prestația Gabrielei Firea în funcția de primar al Muncipiului București, dar și despre șansele pe care i le acordă la prezidențiale, tocmai din impresia lăsată bucureștenilor.

Astfel, întrebat de Marinela Angheluș ce șanse îi acordă edilului Gabriela Firea în lupta cu Klaus Iohannis pentru funcția de președinte, fostul jurnalist a replicat că este evidentă diferența dintre fosta femeie de televiziune și fostul primar al Sibiului. Dancă se explică afirmând că situația Bucureștiului este o dovadă clară a eficienței Gabrielei Firea, dar și că merge pe modelul lui Florentin Pandele, actualul edil al orașului Voluntari și soțul fostei jurnaliste.

”Cred că este prima tură o astfel de discuție și cred că este absolut dincolo de orice analiză rezonabilă a șansei unei astfel de confruntări. E clar că diferențele sunt de la cer la pământ – uitați-vă ce se întâmplă în capitală în acest moment. Eu cred că populația bucureșteană nu este atât de încântată de prestația doamnei Firea în funcția de primar general al Capitalei. Înafară de concerte, târguri, kitsch – care duc Bucureștiul departe de ce ar trebui să arate o capitală europeană – bucureștenii nu văd că se întâmplă nimic serios la nivelul Capitalei. Avem trafic supra-aglomerat, situații de căpușare a banilor publici prin înființarea a zeci de companii de către autoritatea municipală care să fie folosite ca instrumente de drenare a fondurilor publice și de a acorda diverse sinecuri pentru clientela de partid (practic se mută modelul de Voluntari la Primăria Generală a Capitalei – avem de-a face cu o pandelizare a Bucureștiului). Credeți că după o astfel de prestație mai are vreo șansă la un nou mandat la primărie, nu mai zic de președenție?”, a explicat Ionel Dancă pentru PSnews.

Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al PNL consideră că acțiunea de interzicere a Uber și Taxi este o încercare a Gabrielei Firea de a controla Bucureștiul în interese proprii sau de partid.

”Doamna Firea vrea să interzică tot ceea ce ar aduce o zonă de libertate în București, tot ceea ce nu poate să controleze domnia sa și prietenii familiei Pandele din Voluntari. Situația taxiurilor din București exprimă în cel mai evident mod acest lucru. Sigur că nu poate să existe un serviciu public furnizat de privați pe care să nu-l administreze doamna Firea și familia Pandele din Voluntari. Este vorba despre faptul că se interzice cetățenilor posibilitatea de a avea acces la un serviciu furnizat în mod civilizat de niște oameni privați. Totul trebuie să treacă prin filtrul intereselor de partid sau ale familiei Firea-Pandele, a declarat Ionel Dancă.

Secvența este disponibilă de la minutul 5:58 și până la 9:25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *