Skip to content
Politică

Dancă: ‘Vom lua măsuri severe de reducere a unor cheltuieli, pentru a aplica legea pensiilor’

Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru ca Legea pensiilor să poată fi aplicată se vor aplica măsuri severede reducere a cheltuielilor bugetar în unele zone, scrie b1.ro.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat, vineri, la RFI că  spune că Executivul este conștient de presiunile pe care le va pune asupra bugetului legea pensiilor, care prevede o majorare de 40% a pensiilor în septembrie 2020.

„Noi înşine am exprimat de nenumărate ori multe îngrijorări cu privire la presiunile majore care există în acest moment şi în perioada următoare în ceea ce priveşte structura cheltuielilor bugetare, unde avem o pondere a acestora în buget de peste 80% cu cheltuieli pentru personal, pensii, asistenţă socială, ceea ce lasă spaţiu de manevră foarte redus pentru alte cheltuieli bugetare de tipul investiţiilor majore în economie. Suntem conştienţi de această presiune. În acelaşi timp, vorbim despre o lege adoptată în Parlament, iar viziunea Guvernului Orban este că această lege trebuie respectată, pentru că ne-am angajat în faţa cetăţenilor că vom respecta toate drepturile salariale şi drepturile la pensie legale în vigoare şi garantăm plata acestora”, a precizat Dancă.

Potrivit acestuia, în prezent, există soluţii pentru a acoperi această cheltuială.

„La nivelul proiectului de buget pentru anul viitor, vor fi prezentate public. Sigur că impactul va fi o creştere suplimentară a deficitului pentru anul viitor, probabil undeva cu un 1% din PIB. Şi vom aplica măsuri severe de reducere în altă zonă de cheltuieli bugetare, pentru a face spaţiu şi loc pentru această presiune„, a explicat Dancă.

Potrivit acestuia, reducerile vor fi făcute “ În zona de cheltuieli cu bunuri şi servicii, în zona de cheltuieli cu funcţionarea administraţiei publice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *