Skip to content
Politică

Dăncilă a oferit un ”prânz de lucru”. De ce este ciudat locul ales

G4Media.ro
" "

Cu ocazia vizitei oficiale făcute de preşedinetele Parlamentului European, Antonio Tajani, altături de o delegaţie de oficiali, la Bucureşti, Guvernul a organizat un ”prânz oferit de Viorica Dăncilă”.

Locul ales însă de Guvern este unul cel puţin ciudat. Masa mare a fost pusă exact în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, în locul unde în urmă cu un an era depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai.

" "

Casa Regală a condamnat și în trecut astfel de acțiuni, Regele Mihai considerând ca Sala Tronului este un simbol al Statului, anunță B1.ro.

În imaginile postate de Guvern de la eveniment, se vede cum de-o parte a mesei, lungă de peste 15 metri, stau așezați miniștrii cabinetului Dăncilă.

Oficial, acest eveniment a fost numit ”prânz de lucru”. Prânzurile de lucru sunt practicate în diplomație și în politică, iar la aceste evenimente oficialii discută în timp ce iau masa, mancarea constănd într-un aperitiv, un fel principal și desert.

În urmă cu mai puțin de un an, în decembrie 2017, prin fața catafalcului din Sala Tronului, pe care era depus sicriul cu Regele Mihai, au trecut zeci de mii de români care și-au luat rămas bun de la ultimul Rege al României.

Decizia Guvernului este cu atât mai surprinzătoare cu cât, exact sub Sala Tronului în Palatul Regal este Sufrageria Regală, o încăpere de dimensiuni impresionante, construită exact pentru recepții și evenimente.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *