Skip to content
" "
Politică

Dăncilă a răsturnat moștenirea lui Tudose. O spune chiar MFP

b1.ro
" "

Actualul prim-ministru Viorica Dăncilă a răsturnat moștenirea primită de la fostul premier Mihai Tudose. O spune chiar Ministerul Finanţelor Publice (MFP) .

Mai precis, execuţia bugetului general consolidat pe primele două luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit (cheltuieli mai mari decât veniturile) de 5,5 miliarde de lei, respectiv 0,59% din PIB, arată datele comunicate luni de MFP și preluate de Mediafax.

În luna ianuarie, bugetul de stat consemnase un excedent (venituri mai mari decât cheltuielile) de 1,9 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB.

Potrivit MFP, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 42,3 miliarde de lei, reprezentând 4,6% din PIB, sunt cu 21,3% mai mari, în termeni nominali, faţă de anul precedent. „Se înregistrează creşteri semnificative comparativ cu anul precedent în cazul încasărilor din contribuţiile de asigurări (+28,3%) şi din veniturile nefiscale (+23,7%). Încasările din impozite şi taxe pe proprietate au crescut cu 18,7% faţă de primele două luni ale anului 2017, iar încasările din taxa pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizarii bunurilor sau pe desfăşurarea de activităţi cu 22,9%”, se arată într-un comunicat al MFP.

În ceea ce priveşte veniturile din TVA, comparativ cu anul anterior, se înregistrează o creştere de 7,8%, iar sumele de la Uniunea Europeană în contul plăţilor efectuate sunt de 3,2 miliarde de lei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *