Skip to content
Politică

Dăncilă acuză UE de dublu standard. Radu Carp: interviul doamnei premier va rămâne o piesă bizară într-un decor învechit

Într-un interviu pentru publicația Politico.eu, premierul României, Viorica Dăncilă a acuzat acum câteva zile Uniunea Europeană de dublu standard. Viorica Dăncilă a spus că problemele de corupție nu sunt specifice doar României, ele fiind prezente și în state din Occident. Premierul a spus că nu a văzut vreo reacție din partea oficialilor europeni în legătura cu protestele Vestelor Galbene din Franța. “României nu îi este permis să facă ce fac și alte state. E un standard dublu. Nu am văzut pe nimeni să vină în Parlamentul European și să spună ‘vrem o rezoluție în cazul Franței’”, a spus Dăncilă.

În acest context, profesorul universitar Radu Carp a catalogat interviul acordat de premierul Dăncilă ca fiind expresia inadecvării absolute la situația din prezent. “Interviul doamnei Dăncilă din Politico este expresia inadecvării absolute la ce se întâmplă în prezent. Da, este adevărat și în Franța au avut loc proteste, reprimate dur de forțele de ordine. Justiția însă a funcționat, a stabilit în 24 de ore vinovățiile și s-a mers mai departe. În România ancheta despre 10 august se vrea oprită prin intervenția brutală a factorului politic.

Da, este adevărat, corupție există în orice țară europeană. Justiția intervine însă prompt și nu se încearcă influențarea judecătorilor de către politicieni precum în România. Acesta este motivul pentru care interviul doamnei Dăncilă va rămâne doar o piesă bizară dintr-un decor învechit”, a precizar pentru PSnews profesorul universitar Radu Carp.

România a primit critici severe din partea Comisiei Europene și a Parlamentului European în ultimele luni. Criticii acuză Partidul Social Democrat că încearcă să slăbească independența justiției și să albească dosare grele de corupție ale unor politicieni de la vârful puterii, inclusiv liderul PSD, Liviu Dragnea.

Reamintim că în luna octombrie a anului trecut, premierul Dăncilă a avut o confruntare în Parlamentul European de la Strasbourg cu Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans în privința problemelor legate de domnia legii în România. O lună mai târziu, Parlamentul a adoptat o rezoluție prin care își exprima îngrijorarea cu privire la direcția în care se îndreaptă România în ceea ce privește lupta anti-corupție și condamna intervenția violentă și disproporționată a forțelor de ordine, din timpul protestelor antiguvernamentale din 10 august 2018.

1 comentariu la “Dăncilă acuză UE de dublu standard. Radu Carp: interviul doamnei premier va rămâne o piesă bizară într-un decor învechit

  1. In primul rand ce spune excelenta domniei sale doamna Daniela are foarte mare dreptate. Ar trebui și Europa sa vadă lucrurile altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *