Skip to content
Politică

Dăncilă anunţă că a semnat la New York un acord destinat creşterii accesului cetăţenilor români la servicii de asistenţă medicală

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă, aflată în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, a anunţat, luni seară, că a semnat, la New York, cu reprezentanţii Băncii Mondiale, un acord care prevede creşterea accesului cetăţenilor români la servicii medicale. ”Este un program ce va aduce beneficii reale pacienţilor, în condiţiile în care va creşte finanţarea pentru medicina de familie şi pentru cea comunitară”, a scris Dăncilă pe Facebook.

”Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creşterii accesului cetăţenilor români la servicii de asistenţă medicală primară şi promovării serviciilor medicale preventive. Programul vizează şi creşterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie şi îmbunătăţirea eficienţei cheltuielilor din sectorul sanitar”, a scris, luni seară, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat că este vorba despre ”un program ce va aduce beneficii reale pacienţilor, în condiţiile în care va creşte finanţarea pentru medicina de familie şi pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale şi prin pregătirea personalului medical din medicina primară”.

”Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect şi la o mai bună îngrijire”, a mai scris Dăncilă.

Aceasta nu a făcut referire la alte întâlniri din programul oficial.

Viorica Dăncilă, însoţită de mai mulţi miniştri, face o vizită în Statele Unite ale Americii.

Potrivit programului, luni, Dăncilă s-a întâlnit cu cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey, dar şi cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel şi cu conducerea Băncii Mondiale.

Marţi, Viorica Dăncilă are programată o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *