Skip to content
Politică

Dăncilă, atacuri în rafală la Iohannis: Îi dezinformează pe români inventând explicații ridicole

Viorica Dăncilă a lansat o nouă tiradă împotriva lui Klaus Iohannis în ședința de guvern de marți după-amiază și a lăudat din nou realizările Guvernului pe care îl conduce.
Ne întoarcem în 2013 când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale cu aceleași minciuni. Președintele îi deinformează pe români invetând explicații ridicole. (…) Este un joc electoral pe care îl face pe spatele românilor”, a comentat ea, la începutul ședinței de guvern.
”În realitate, după foarte mulți ani, în 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde de lei ca urmare a transferului obligațiilor de la angajat la salariați, măsură care și-a arătat eficiența. Guvernul are bani pentru pensii”, a mai susținut ea.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că a decis să promulge legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, în timp ce bugetul de stat a fost trimis săptămâna trecut Parlamentului spre reexaminare. Șeful statului a atacat din nou PSD, spunând că declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD este unicul vinovat pentru faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget.
Creșterea pensiilor ar fi trebuit și ar fi putut să se producă mult mai devreme. Din punct de vedere legal, pensionarii ar fi avut dreptul la creșterea pensiilor cu mult mai devreme, cum și copiii ar fi putut primi alocațiile majorate de la 1 martie, dacă PSD și-ar fi dorit cu adevărat acest lucru. Guvernarea PSD a eșuat iar cei care vor plăti sunt din păcate cetățenii”, a declarat luni președintele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *