Skip to content
Politică Video

Dăncilă cere atenție sporită în negocierile Brexit. „Avem nevoie de garanții pe termen lung” EXCLUSIV

psnews.ro

Atenția oficialilor români în cadrul negocierilor Brexit trebuie să fie sporită, consideră europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, care vede în procesul de separare al Marii Britanii de blocul comunitar un moment important pentru a asigura drepturile românilor din Regatul Unit.

România trebuie să fie parte a negocierilor care se poartă la nivel european, dar să poarte discuții și cu Marea Britanie”, apreciază reprezentantul României în Parlamentul European, menționând că un prim contact între București și Londra a fost realizat printr-o vizită a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, în capitala Regatului Unit.

O prioritate o reprezintă situația românilor care lucrează în Marea Britanie, dar și a tuturor cetățenilor europeni care se află acolo, concomitent cu plata obligațiilor pe care Marea Britanie le are față de UE”, a explicat Dăncilă, în cadrul unui interviu acordat PSNews.ro.

Garanțiile oferite de britanici pentru români trebuie să fie clare și să aibă valabilitate pe teren lung, susține europarlamentarul social-democrat.

Viorica Dăncilă nu ezită să amintească și faptul că menținerea monotorizării pe Justiției și păstrarea României în afara spațiului Schengen este o chestiune nedreaptă, cu substrat politic.

MCV mi se pare discriminatoriu. Se întâlnesște doar la nivelul României și Bulgariei. Eu sper ca România să nu preia președinția Consiliului UE având MCV încă în vigoare”, remarcă Viorică Dăncilă, care consideră că este nevvoie de un tratament egal pentru toate statele din UE.

Momentul 2019 este unul important pentru România, timp de 6 luni, țara noastră trebuind să dovedeacă o poziție neutră, dar hotărâtă pentru continuarea politicilor alate pe agenda Consiliului UE, dar și să profite pentru a da o direcție nouă proiectului european, în contextul în care se vehiculează deja mai multe scenarii pentru viitorul blocului comunitar, crede Dăncilă.

Finalul dosarului Brexit, ca și programul-cadru financiar multianul post-2020 vor pica în sarcina oficialilor români, amintește europarlamentarul român, pentru a sublinia importanța rolului pe care îl va avea România în primul semestru al anului 2019.

Interesul național este să fim la masa negocierilor în UE. Trebuie să fim la masa la care se iau deciziile”, explică Viorica Dăncilă, amintind că o politică de realizare a unor alianțe in interiorul Uniunii este vitală pentru asigurarea unui rol meritoriu al României în politica europeană și pentru dezvoltarea viitoare a țării.

Urmăriți interviul de la minutul 12:26 până la final

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *