PSnews

PSnews VIDEO

Dăncilă clarifică intențiile liderilor UE: Așteptau un semn de stabilitate politică în România! EXCLUSIV

Interviurile video PSnews.ro continuă joi, având-o ca invitată pe eurodeputata Viorica Dăncilă, liderul delegației social-democraților români din Parlamentul European,

În cadrul interviului, europarlamentarul Viorica Dăncilă a comentat recentele evoluții de pe scena politică românească precum și ecourile pe care acestea le-a lăsat în Parlamentul European.

”Bineînțeles că Parlamentul European a fost interesat de ceea ce se întâmplă în România, cum este interesat de ceea ce se întâmplă în fiecare stat membru al Uniunii Europene. Au fost lucruri pe care nu le-au înțeles. Ceea ce nu au înțeles este că atunci când îți pierzi sprijinul politic, în orice democrație, îți dai demisia. Acest lucru a fost de neacceptat, pentru că, chiar la nivel european aceste lucruri au mai fost puse în evidență și atunci imediat demisia a venit de la sine, și aici mă refer la Margaret Thatcher când și-a pierdut susținerea partidului din care făcea parte, imediat a doua zi și-a dat demisia”, a declarat în cadrul interviului, europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă.

Mai mult, Dăncilă a ținut să precizeze faptul că, în contextul în care a rămas fără susținere politică, demisia fostului premier Sorin Grindeanu de la cârma Guvernului, ar fi fost ”un act de normalitate”.

Amintim că fostul premier Sorin Grindeanu a fost demis din fruntea Guvernului printr-o moțiune de cenzură.

”Într-o democrație, o funcție ți-o dă o democrație politică, o susținere pe care o ai în Parlamentul țării respective, iar un act de normalitate este ca atunci când partidul sau coaliția respectivă nu își mai oferă sprijinul, să îți dai demisia, pentru că așa este normal și așa este democratic. Ei bine, la noi nu s-a întâmplat acest lucru și a fost condamnat de la Bruxelles. A fost condamnat nu în sensul de a pune România la zid, ci în sensul neînțelegerii acestei atitudini a unei persoane care a lăsat impresia justificată că se ține de acel scaun și că aceasta este logica care a făcut să nu procedeze în mod corect. Moțiunea de cenzură nu a fost pusă împotriva unui Guvern PSD. Odată cu excluderea din partid al lui Sorin Grindeanu, noi am depus moțiune împotriva unui om și a unor oameni din jurul lui Sorin Grindeanu care efectiv țineau în mod nedemocratic puterea în Guvern. Imediat cu investirea noului Guvern cred că ați văzut și reacțiile de la Bruxelles, s-a vrut întâlniri cu domnul prim-ministru și imediat au urmat aprecieri și vedem și acum o foarte bună conlucrare între Guvernul României și instituțiile de la Bruxelles. Așteptau un semn de stabilitate politică.”, a mai adăugat aceasta.

Totodată, chestionată dacă în urma acestor tensiuni care au existat pe scena politică românească, relațiile țării noastre cu partenerii europeni au fost afectate, europarlamentarul social-democrat Viorica Dăncilă a declarat că:

„Relațiile cu partenerii europeni nu au fost afectate după acest episod. După cum ați văzut, a fost așteptată venirea domnului prim-ministru la Bruxelles, se vorbește în mod constant la telefon, vedem miniștri Guvernului care țin legătura cu Bruxelles. Nu am văzut niciun fel de afectare a Bruxelles-ului”.

Urmăriți mai jos secvența, între momentele 0:00 și 03:45

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi