Skip to content
Politică

Dăncilă critică prezenţa lui Iohannis la instalarea miniştrilor Justiţiei şi de Interne

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Viorica Dăncilă a criticat marţi prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis la instalarea ministrului liberal al Justiţiei Cătălin şi a celui de la Interne Marcel Vela, argumentând că astfel nu mai poate fi garantată imparţialitatea justiţiei, iar, în condiţiile în care MAI este cel care organizează alegerile prezidenţiale, preşedintele a vrut să-i reamintească ministrului ”cine i-a pus acolo şi la comenzile cui răspunde”.

Ea consideră aceasta o ”formă de presiune”, în condiţiile în care urmează alegerile, dar şi un proces în ”dosarul şase case”, referindu-se la procesul care vizează una dintre casele deţinute de preşedintele iohannis.

”Să spunem că putem înţelege prezenţa lui Klaus Iohannis la Apărare şi Externe, domenii în care are atribuţii.  Dar cum poate justifica nevoia de a-l binecuvânta personal pe ministrul de la Justiţie? 

Cum putem să ne aşteptăm că justiţia va fi imparţială, dacă Iohannis are grijă să-l supravegheze pe Predoiu”, s-a întrebat Dăncilă.

În cazul Ministerului de Interne, Dăncilă a spus că acest minister va organiza alegerile prezidenţiale în doar câteva zile.

”Preşedintele a vrut să le reamintească cine i-a pus acolo şi la comenzile cui răspund”, a spus Dăncilă.

”Candidatul Iohannis a mers să facă declaraţii politice la intrarea în drepturi a miniştrilor Justiţiei şi Afaceri Interne, în condiţiile în care duminică sunt alegeri, iar săptămâna viitoare este proces în dosarul şase case. Ce formă odioasă de presiune pune pe aceste ministere unde are interes direct!”, a remarcat Viorica Dăncilă.

”De ce nu a mers şi la Ministerul Muncii să arate că-l interesează şi pensiile şi salariile românilor? ”, a întrebat fostul premier.

1 comentariu la “Dăncilă critică prezenţa lui Iohannis la instalarea miniştrilor Justiţiei şi de Interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *