Skip to content
Politică

Dăncilă dă vina pe opoziție pentru eșecul legii pensiilor în Senat

După ce legea privind sistemul public de pensii a fost respinsă, miercuri, în Senat, din cauza lipsei de cvorum, lege susţinută de PSD şi o parte importantă din promisiunile electorale ale PSD din 2016, prim-ministrul Viorica Dăncilă a dat vina pe Opoziţie. Senatorii PSD au absentat în număr mare la votarea legii.

Întrebată de eşecul legii pensiilor din Senat, Viorica Dăncilă a dat vina pe Opoziţie: „Acest lucru arata modul în care abordeaza legea pensiilor opoziţia. Una declară, acuză guvernul de anumite lucruri de nivelul de trai arată grija pe care o au ei faţă de pensionari dar astăzi au votat împotriva legii pensiilor, acest dublu standard nu cred că va fi acceptat de pensionari.

În momentul în care i se spune că senatorii PSD au absentat masiv de la votul pe lege, premierul a declarat că „poate au lipsit justificat, poate au lipsit nejustificat, dar sa vedem mai întâi pe cei care au votat împotriva legii pensiilor.

Dăncilă a dat şi asigurări că legea va trece de Camera Deputaţilor: „Ne-am ţinut întotdeauna promisiunile faţă de pensionari, dacă nu am putut prin lege am făcut-o prin OUG. Pensionarii la 1 septembrie vor avea majorarea punctului de pensie şi vom trece legea pensiilor prin Camera Deputaţilor”, notează digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *