Skip to content
Politică

Dăncilă, de la tribuna Parlamentului: Președintele și-a uitat rolul în stat, Tăriceanu și-a sacrificat partidul, Ponta e expertul jocurilor de culise cu finalitate zero

Inquam Photos / George Calin

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, de la tribuna Parlamentului, că demersul Opoziției de a da jos Guvernul pe care îl conduce este sortit eșecului și asta pentru că nu vine cu niciun program în loc. Social-democrata a mai spus că inițiatorii moțiunii de cenzură sunt „o adunătură de interese și amatorism”, scrie B1.

„E obligatoriu să veniți cu o echipă guvernamentală și cu un program dacă vreți să reconstruiți România, după cum spuneți în moțiune. Acum mi-e clar că vreți s-o demolați. N-ați înțeles nimic”, le-a transmis Dăncilă parlamentarilor Opoziției.

Ea i-a atacat apoi pe președintele Klaus Iohannis, pe fostul ei aliat politic, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și pe președintele Pro România, Victor Ponta:

„Acest Guvern a fost ținta permanentă a președintelui, un precedent periculos pentru orice democrație. Pentru că avem un președinte care e întâi de toate candidatul PNL. Și-a uitat rolul în stat și a încălcat Constituția în repetate rânduri. Ați avut sprijinul și implicarea președintelui în această campanie agresivă de destabilizare a Guvernului. Iohannis și-a bătut joc de Constituție, de drepturile și interesele oamenilor. 

Tăriceanu a pus umărul la acest demers sortit eșecului, fugind de la guvernare și sacrificându-și partidul într-o bătaie de joc incredibilă la adresa românilor care au votat în 2016. A căzut rușinos în capcana lui Ponta și și-a asigurat un apus politic lamentabil. Era un destin predictibil că asta li se întâmplă celor care se aliază cu Ponta – ajung trădați și abandonați”, a continuat Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a mai spus despre Ponta, fostul ei coleg de partid, că e „maestrul minciunilor și expertul jocurilor de culise cu rezultate zero”.

Dăncilă a insistat că adversarii Guvernului PSD nu vor face nimic bun pentru România, pentru că nu au niciun plan.

Premierul Viorica Dăncilă a mai declarat că vede în sală aceiaşi ”politicieni amatori şi responsabili”, care nu au înţeles că nu pot da jos Guvernul dacă merg ”cu temele nefăcute”.

Mă uit în sală şi văd aceiaşi oameni politici amatori şi iresponsabili. Nu v-aţi  schimbat prea mult în ultimele luni de când ne-am aflat în acelaşi context din care eu personal am crezut că aţi învăţat ceva”, a spus Dăncilă.

”Am crezut că aţi înţeles că nu puteţi veni în Parlament să daţi jos Guvernul cu temele nefăcute. Am crezut că aţi înţeles atunci că nu puteţi sfida din nou românii, că este obligatoriu să veniţi cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare, dacă vreţi să reconstruiţi România aşa cum ne spuneţi măreţ în textul moţiunii”, a continua premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *