Skip to content
Politică

Dăncilă, despre propunerea pentru comisar european: Dacă aş aduce şi un bebeluş şi aş spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect

Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Dan Nica, propus pentru postul de comisar european, are o susţinere puternică din partea grupului socialiştilor şi democraţilor, care nu va accepta, a doua oară, ca un membru al grupului să fie respins. „Dacă aş aduce şi un bebeluş şi aş spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect„, a spus Dăncilă.

În orice stat european trebuie să existe cooperare interinstituţională. Acesta este un lucru de normalitate. Pentru obiectivele de ţară, obiectivele importante pentru România, trebuie să avem o abordare comună, trebuie să discutăm – Administraţia Prezidenţială, Guvernul, Parlamentul. Aici văd că lucrurile au luat-o razna. Legat de comisar, am vorbit cu dl preşedinte atunci când am trimis primele propuneri, cu Rovana Plumb şi Dan Nica. Am vorbit… ceea ce s-a întâmplat pe urmă este incalificabil„, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, potrivit News.ro.

Ea a spus că a văzut europarlamentari care au încercat să pună piedică reprezentantului României.

Am avut acceptul domnului preşedinte atunci când am trimis cele două propuneri (…) Respingerea Rovanei Plumb a fost un joc politic„, a mai spus premierul.

Ea a spus că se aşteaptă să se întâmple la fel şi în cazul lui Dan Nica, dar acesta are o susţinere puternică din partea grupului socialiştilor şi democraţilor.

A avut (şi Rovana Plumb susţinere – n.r.), dar acum văzând ceea ce s-a întâmplat, grupul nu s-a aşteptat la un asemenea vot, dar văzând ce s-a întâmplat grupul nu va accepta ca şi a doua oară un reprezentant al grupului să fie respins„, a susţinut Dăncilă.

Ea a explicat că egalitatea de gen nu înseamnă că o ţară trebuie să nominalizeze din nou o femeie dacă prima propunere a fost respinsă.

Dacă aş aduce şi un bebeluş şi aş spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect, pentru că interesul lor (al opoziţiei – n.r.) nu este interes de ţară„, a declarat Dăncilă.

Marţi seară, Dăncilă a anunţat că-l va propune pe Dan Nica pentru a ocupa portofoliul care revine României în Comisia Europeană.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *