Skip to content
" "
Politică

Dăncilă dezvăluie cum Congresul PSD îi poate întări poziția lui Dragnea EXCLUSIV

caleaeuropeana.ro

Eurodeputatul PSD Viorica Dăncilă – liderul delegației social-democrate române din Parlamentul European – a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a scos la iveală felul în care un eventual Congres extraordinar al Partidului Social Democrat îi poate întări poziția actualului președinte al formațiunii politice, Liviu Dragnea.

Discuția a avut loc în contextul în care președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, s-a pronunțat atât pentru organizarea unui Congres anticipat, precum și pentru reducerea numărului de ministere de la 24 la 16.

" "

Viorica Dăncilă a început prin a sublinia că este dreptul lui Bădălău să își exprime opinia, dar că ultimul cuvânt îl va avea Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD.

„Sunt declarațiile președintelui executiv, care a venit cu opinia dumnealui. Bineînțeles că aceste opinii vor fi discutate în coaliție și în Comitetul Executiv Național ce se va întruni destul de repede. Iar dacă se va considera că o eficientizare constă în reducerea numărului de ministere fără să fie afectată punerea în practică a programului de guvernare, eu sunt convinsă că prin ascultarea părerii membrilor Comitetului Executiv se va ajunge la o soluție foarte bună. De fapt, un Congres extraordinar al Partidului Social Democrat nu va fi nimic nou – fiecare partid poate să-și convoace un congres, pentru a-și stabili strategiile și prioritățile viitoare, având în vedere că anul 2018 este anul care precede alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019. Deci eu cred că aceasta este opinia președintelui executiv și și-a exprimat-o. Vom vedea și ceea ce va spune Comitetul Executiv Național și bineînțeles părerea președintelui partidului, Liviu Dragnea”, a afirmat europarlamentarul pentru PSnews.ro.

Totuși, Viorica Dăncilă a evitat să se pronunțe cu privire la diminuarea numărului de ministere, arătând că tot CEx trebuie să se pronunțe în acest caz, ținând cont de susținerea politică de care se bucură guvernul Mihai Tudose.

„Eu evit să-mi dau cu părerea legat de ministere, pentru că eu nu lucrez în Executiv. Am văzut evaluarea Executivului. Eu cred că primii care trebuie să-și dea cu părerea sunt cei care  lucrează în Executiv și bineînțeles cei din Comitetul Executiv Național, pentru că orice guvern este în funcție printr-o susținere politică. De altfel, se va face o analiză, vor fi argumente pro și contra restructurare. Voi vedea respectivele argumente și atunci voi putea să-mi fac o imagine și să votez în cunoștință de cauză. Deocamdată, până ce nu se prezintă în fața Comitetului Executiv o viziune legată de această restructurare, cred că nu este normal să am un punct de vedere în necunoștință de cauză. Dar eu cred că, dacă a venit președintele executiv cu o propunere, această propunere a fost avansată în urma unei analize”, a spus Dăncilă.

Partea cea mai importantă a declarației acordate de către șefa europarlamentarilor PSD-iști s-a referit la relația dintre Congresul extraordinar al PSD și poziția lui Liviu Dragnea.

„Dacă un Congres extraordinar este luat în calcul de Comitetul Executiv, de conducerea partidului, nu cred că este un lucru rău. Așa cum am specificat înainte, cred că acesta ar putea aduna opiniile din toată țara și vom putea să mergem pe o strategie comună pentru viitor. Un congres în viața unui partid politic este – cred eu – un act de normalitate și cred că acest lucru ar revigora un pic susținerea pe care o acordăm conducerii partidului”, a încheiat Dăncilă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *