PSnews

PSnews VIDEO

Dăncilă explică măsurile care se impun în Poliție: ”Se încearcă mărirea salariilor” EXCLUSIV

caleaeuropeana.ro

Interviurile video PSnews.ro continuă joi, având-o ca invitată pe eurodeputata Viorica Dăncilă, liderul delegației social-democraților români din Parlamentul European.

În cadrul interviului, europarlamentarul Viorica Dăncilă a făcut comentarii pe marginea recentelor incidente  care au făcut victime în rândurile polițiștilor și a eventualității asigurării de măsuri suplimentare de protecție pentru femeile din poliție.

”Aș vrea să transmit condoleanțe familiei care a suferit această pierdere și că este păcat că s-a întâmplat așa ceva, dar în același timp acest lucru ne atrage și un semnal de alarmă. În mod normal, și ca membră a Comisiei pentru drepturi și egalitate de gen (din Parlamentul UE, n.r.), primul impuls ar fi să spun că avem nevoie de o discriminare pozitivă și că femeile din poliție ar trebui să fie primele care să fie avute în vedere. Dar eu cred că în ziua de azi femeile au dovedit că au capacitatea de a se implica în domenii care până acum păreau inaccesibile. Vedem femei care sunt în armată și sunt în zonele de conflict, sau sunt medici în zonele de conflict, deci vedem femei care până acum erau numai pentru bărbați”, a declarat eurodeputata.

Viorica Dăncilă a vorbit, de asemenea, despre măsurile concrete pe cale le consideră potrivite pentru a evita producerea unor evenimente tragice de acest ordin în viitor.

Cred că este nevoie de a suplimenta numărul și de a dubla agenții de pază, fie că sunt femei, fie că sunt bărbați. Pentru că vedem că acest tragic eveniment a dus la dispariția unui bărbat din poliție și cred că trebuie luate măsuri atât pentru unii, cât și pentru ceilalți. Iar acest lucru am văzut că este luat în calcul și se lucrează intens atât de premier, de ministrul de Interne, în colaborare cu sindicatele din Poliție. Bine, nu este posibil să angajezi peste noapte 20.000 de oameni, este foarte greu și nu suntem idealiști, trebuie să vedem și cum putem face acest lucru în mod treptat, dar vedem că se lucrează la un management în ceea ce privește Poliția, vedem că se încearcă prin alte metode dublarea agenților de pază, vedem că se încearcă mărirea salariilor, deci încercăm să facem cât mai multe lucruri, pentru a ajunge la normalitate, pentru că, așa cum știm, normalitate în România, ca și în oricare alt stat din Europa, înseamnă educație, sănătate, siguranța cetățeanului. Deci nu cred că trebuie să facem un efort special în a dubla unde avem femei în Poliție, ci cred că trebuie să privim lucrurile în ansamblu.”, a concluzionat șefa delegației PSD din Parlamentul European.

Urmăriți interviul de la minutul 9:28 până la minutul 12:20

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi