Skip to content
Politică

Dăncilă: Guvernul va continua acţiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului şi a combaterii negaţionismului

Premierul Viorica Dăncilă, care s-a întâlnit, în Statele Unite ale Americii, cu Ronald Lauder, preşedintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, rabinul şef al oraşului New-York şi cu Malcolm Hoenlein, vicepreşedinte al Congresului American Evreiesc, a anunţat, vineri, că a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei. ”Guvernul României va continua acţiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului şi a combaterii negaţionismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului la Bucureşti”, a transmis Dăncilă.

Am avut ieri o serie de întrevederi cu Ronald Lauder, Preşedintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Şef al oraşului New-York, precum şi cu Malcolm Hoenlein, vicepreşedinte al Congresului American Evreiesc, în cadrul cărora am evidenţiat importanţa Parteneriatului Strategic cu Statele Unite şi am reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei. Guvernul României va continua acţiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului şi a combaterii negaţionismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului la Bucureşti şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului”, a scris, vineri, Dăncilă, pe Facebook.

Potrivit acesteia, ”combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului României şi a reprezentat o direcţie prioritară a Preşedinţiei române a Consiliului UE 2019”, informează news.ro.

Mulţumesc organizaţiilor evreieşti pentru susţinerea acestor proiecte şi îmi doresc ca de acelaşi sprijin să beneficieze candidatura României la OCDE şi liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetăţenii români, două obiective de interes deosebit pentru Guvernul României”, a mai transmis Viorica Dăncilă.

Premierul face o vizită în Statle Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *